spot_img
16.3 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

Activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear, în continuare suspendatã

- Advertisement -

PRECIZÃRI… Pensionarii vasluieni care doresc sã plece la tratament în statiunile balneare vor trebui sã mai astepte pânã când Guvernul va veni cu noi reglementãri. Primele care se vor deschide vor fi statiunile în care Casa Nationalã de Pensii detine hoteluri, însã va mai dura pânã când acest lucru se va întâmpla.

Preocupatã de starea de sãnãtate a beneficiarilor sãi în contextul rãspândirii COVID-19, Casa Nationalã de Pensii a decis ca începând cu data de 16 martie 2020 sã supende activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear prin intermediul sistemului pe care îl administreazã si îl gestioneazã. Aceastã mãsurã trebuia sã fie valabilã doar pe perioada stãrii de urgentã. Cum România a renuntat la starea de urgentã de pe 15 mai, foarte multi pensionari se asteptau ca activitatea de eliberare a biletelor de tratament sã se reia. Acest lucru nu se întâmplã deocamdatã, cel putin pânã când guvernul va veni cu noi reglementãri. „Deocamdatã nu s-a reluat activitatea, deci nici cereri nu se primesc. Dupã ce Guvernul va veni cu noi reglementãri în ceea ce priveste functionarea hotelurilor, Casa Nationalã de Pensii îsi va redeschide propriile hoteluri apoi va realiza licitatie pentru achizitionarea de bilete de tratament si la ceilalti prestatori”, ne-au declarat reprezentantii Casei Judetene de Pensii Vaslui.

Banii înapoi

La începutul anului, când situatia a permis, mai multi vârstnici din judetul Vaslui aveau de gând sã-si trateze afectiunile în statiunile balneare. O parte dintre acestia au apelat la Casa Judeteanã de Pensii Vaslui pentru a merge în statiuni. În momentul când pandemia a lovit si tara noastrã, pensionarii au fost nevoiti sã revinã acasã. „În ultimele luni nu am mai primit cereri pentru cã a fost o situatie specialã, cauzatã de pandemia de coronavirus. La începutul pandemiei, o serie se afla deja în statiuni. În momentul când a fost declaratã starea de urgentã, beneficiarii au venit acasã si a trebuit sã le decontãm banii pe zilele nevalorificate”, au mai declarat reprezentantii Casei Judetene de Pensii Vaslui. La mijlocul lunii februarie, CJP Vaslui a distribuit 83 de bilete în statiunile Nicolina, Amara, Buzias, 1 Mai, Pucioasa si Sãrata – Monteoru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.