CONCURS ON LINE… Festivalul – Concurs Regional si Interjudetean de muzicã popularã-vocal pentru elevi „Cununita din Murgeni-ziua cântecului popular” va fi organizat în acest an, on line. Manifestarea artisticã face parte din cadrul proiectului educational ”Sã ne descoperim prin artã si culturã” derulat la Scoala Gimnazialã „Emil Juvara”-Sãrãteni, oras Murgeni, judetul Vaslui, aprobat de Ministerul Educatiei. Organizatorii festivalului, care se va desfãsura în luna iunie, sunt profesorii Varvara Florin-Eugen, directorul unitãtii, Buta Nelu si Buta Lorela Valy- coordonatori de proiect.
Acest eveniment se adreseazã elevilor solisti vocal amatori, fiind gândit ca o competitie artisticã în domeniul interpretãrii cântecului popular si are ca scop promovarea valorilor culturale, frumusetea folclorului muzical si descoperirea de tinere talente din judetul Vaslui si judetele partenere în proiect(sau care au înscris elevi în concurs). Festivalul îsi propune stimularea interesului elevilor artisti amatori pentru pãstrarea si punerea în valoare a creatiilor muzicale populare autentice, a portului popular traditional, precum si descoperirea si promovarea tinerelor talente. În concurs sunt invitati sã participe din fiecare comunã/oras ale judetului Vaslui si din celelalte judete, reprezentanti pentru fiecare categorie de vârstã, cât si un grup vocal, cu un numãr de membri stabiliti de coordonatorul artistic.
Concursul va fi structurat pe 2 sectiuni : solisti vocal si grup vocal, si pe urmãtoarele categorii de vârstã: 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani si 13-14 ani, 15-16 ani si 17-18 ani. Solistii vocali, indiferent de categoria de vârstã, vor interpreta douã melodii la libera alegere a profesorului îndrumãtor, cu sau fãrã acompaniament muzical. Data limitã de expediere a înregistrãrilor este mâine, 2 iunie.
„Nu vor fi admisi în concurs solistii vocali care nu s-au înscris pânã pe data de 2 iunie 2020. Precizãm faptul cã nu vor fi admise în concurs cântece de petrecere, romante sau diferite prelucrãri folclorice cu caracter modern. Interpretii au obligatia de a purta în concurs costumul popular. De asemenea, organizatorii trebuie sã primeascã acceptul concurentului si al pãrintelui, conform cãruia organizatorul poate folosi în scop de promovare înregistrãrile trimise.”, a precizat Nelu Buta, profesor coordonator de proiect.
Premiile si trofeul vor fi trimise prin postã!
Premiile vor fi urmãtoarele: Trofeul festivalului, Premiul de popularitate, Premiul pentru cel mai frumos costum popular, iar pentru fiecare din cele 6 categorii de vârstã (solisti vocali) si grup vocal: Premiul I; Premiul II; Premiul III; Mentiune.
„La finalul concursului, fiecare concurent nepremiat va primi câte o diplomã de participare, iar profesorii coordonatori vor primi diplome si adeverinte de membri în proiect, care vor fi trimise prin postã. Dupã jurizare, vor fi postate rezultatele festivalului si premiile obtinute de cãtre concurenti, pe grupul creat https://www.facebook.com/groups/1854917597966041/, sau alte site-uri de socializare cât si mass-media. Chiar dacã nu putem fi prezenti direct, noi, organizatorii, vã asteptãm cu drag! Totul va fi bine!” a mai precizat profesorul Nelu Buta. Oricum, vã invitãm sã vizitati pagina acestui concurs deosebit de original unde pânã acum sunt înscrisi 120 de concurenti din toatã tara si doi din Republica Moldova! Pe aceastã paginã de socializare chiar este un adevãrat Festival al copiilor talentati!