Termoscanarea ar putea îngrădi accesul în magazine şi instituţii femeilor şi a unor persoane cu diverse afecţiuni, deoarece în anumite situații pot avea temperatură peste limita legală.
Termoscanarea decisă ca măsură de depistare a persoanelor cu COVID-19 poate îngrădi accesul femeilor şi a pacienţilor cu diverse afecţiuni în instituţii şi magazine. Medicii avertizează că personalul de pază ar trebui să fie mai bine instruit şi să dea dovadă de bunăvoinţă, scrie mediafax.ro.
„O febră poate să apară la femeia care este tânără şi ovulează. Chiar este un indicator pentru noi că atunci poate să procreeze. Îi creşte temperatura cam cu 1 – 2 grade. Altă problemă ar fi cu femeile gravide. Femeile gravide pot să aibă o temperatura mai crescută. 37,5, 37,8 – 37, 9 chiar”, spune Cristian Posea, medic ginecolog.
Dacă luăm în calcul că, în România se nasc în jur de 15.000 de copii/lună, am putea avea tot atâtea mămici gravide care ar putea să nu aibă acces în magazine sau instituţii. Numărul celor cu febră prea mare ar putea fi însă mult mai crescut.
„Sunt şi anumite boli: poliartrita, care în puseu poate dă febră (…) Unele cancere… După ce că au cancer, nu-i mai lăsăm nici în magazin”, spune medicul.
Doar persoanele cu poliartrită reumatoidă sunt cam 1% din populaţia României, dupa cum susţin specialiştii. ….https://www.stiripesurse.ro/femeie-ovulatie-temperatura_1466746.html