spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

DGA Vaslui în sprijinul celor care efectueazã filtre sau paza centrelor de carantinã din judet (FOTO)

- Advertisement -

COMUNICAT… Pandemia poate veni si cu „simptome” de coruptie, avertizeazã GRECO într-un raport recent dat publicitãtii. Pentru a evita aparitia unor cazuri de coruptie determinate de contextul special al stãrii de urgentã, ofiterii DGA sunt mereu alãturi de angajatii MAI cu informatii utile si recomandãri preventive privind riscuri ce pot sã aparã în aceastã perioadã. Astfel, Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui, a desfãsurat un numãr de 23 activitãti cu scop preventiv cu personalul M.A.I. care efectueazã paza centrelor de carantinã institutionalizatã din judetul Vaslui, precum si cu personalul ce desfãsoarã activitãti de patrulare privind respectarea Ordonantelor Militare. La activitãti au participat 64 persoane din care 30 politisti, 22 jandarmi si 12 politisti locali.

În acest context al situatiei epidemiologice actuale determinatã de rãspândirea noului coronavirus (COVID-19) si a necesitãtii sprijnirii mãsurilor speciale realizate de efectivele M.A.I. pentru reducerea riscurilor contaminãrii, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui, au desfãsurat în perioada 05.05.2020 – 15.05.2020, un numãr 23 activitãti cu scop preventiv.

„În cadrul activitãtilor preventive, au fost purtate discutii privind cadrul legal referitor la prevenirea si combaterea faptelor de coruptie, consecintele coruptiei în contextul pandemiei, situatii în care se pot materializa posibile riscuri de coruptie, precum si modalitãtile de sesizare a faptelor de coruptie. De asemenea, în vederea cunoasterii modului de actiune în situatia în care sunt implicati sau iau cunostintã despre sãvârsirea unor fapte de coruptie, a fost popularizat Call Center-ul Anticoruptie 0800.806.806 si datele de contact ale Serviciului Judetean Anticoruptie Vaslui, respectiv municipiul Vaslui, str. Mihail Kogãlniceanu, nr. 25, tel. 0235/303.282, fax 0235/318.323, e-mail vaslui.dga@mai.gov.ro. Activitãtile au fost desfãsurate cu sprijinul conducerii Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui si au beneficiat de participarea echipelor de jandarmi, de politisti precum si a angajatilor Politiei Locale Vaslui si Bârlad, care asigurã punerea în aplicare a prevederilor legale privind reducerea riscului contaminãrii cu COVID-19 în toate centrele de carantinã de pe raza judetului Vaslui. Mesajul Directiei Generale Anticoruptie este de tolerantã zero la infractiunile de coruptie în conditiile gravitãtii efectelor acestora, raportat la actiunile de limitare a rãspândirii noului coronavirus, atât asupra persoanelor, a comunitãtii din care fac parte, cât si asupra întregii societãti.”, se scrie într-un comunicat al DGA- Structura Teritorialã Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.