spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Sentinte cu suspendare în cazul rãfuielilor dintre gãstile din Bârlad!

- Advertisement -

AU SCÃPAT IEFTIN….Judecãtorii bârlãdeni au stabilit pedepsele pentru cei din gasca lui Constantin Rotaru zis Nelutu si Leonte Ionut George din Bârlad. Acestia sunt acuzati de Parchetul Bârlad de sicanare în trafic si lovire si alte violente, tulburarea linistii si ordinei publice, amenintare plus distrugere, infractiuni care au avut loc în Bârlad, în perioada 21-23 iulie anul trecut. Cinci bârlãdeni tineri – Rotaru Constantin, George Leonte, Robert Moraru, Adi Mocanu si Volin Rotaru, au primit pedepse cu suspendare, având un termen de supraveghere de doi ani, timp în care nu au voie sã comitã alte infractiuni. Hotãrârea nu este definitivã. În Referatul cu propunere de luare a mãsurii arestãrii preventive pentru cei doi bârlãdeni: Rotaru Constantin si Leonte Ionut George, se aratã concret acuzatiile. Pe lângã pedeapsa cu suspendare, cei cinci mai trebuie sã achite câte 700 de lei de fiecare, cheltuieli de judecatã. Instanta a respins ca nefondate cererile privind daunele morale, formulate de pãrtile civile.

Vã reamintim cã cei cinci tineri condamnati au fost protagonistii unor serioase incidente petrecute anul trecut în Bârlad, când douã gãsti s-au sicanat în trafic, totul culminând în seara de 25 iulie, când pe aleea din spatele Bisericii „Sf. Spiridon” din Bârlad a fost opritã o masinã, au tãbãrât pe ea ocupantii altor douã masini care o urmãreau, care cu niste rãngi în mânã au spart geamurile pe partea stângã a autoturismului VW, si se pare cã au dat cu spray paralizant. Soferul a luat-o la fugã, lãsând masina cu motorul mergând. S-a sunat la 112, iar în zonã au venit mai multe echipaje de politie, care au gãsit doar urmãrile atacului si masina VW Golf cu motorul mergând si geamurile tãndãri pe partea din stânga. Au fost identificati în urma cercetãrilor cinci tineri din Bârlad, care au avut o rãfuialã cu o altã gascã din localitate si astfel Bârladul a fost teatrul unor sicanãri în trafic si a unor bãtãi serioase, timp de câteva zile.

Condamnãri … cu suspendare!

Instanta a dat ieri solutia în dosarul privind pe cei cinci inculpati. Iatã care este sentinta, care poate fi vãzutã pe site-ul Judecãtoriei Bârlad:

„Stabileste în sarcina inculpatului Rotaru Constantin, pedeapsa de 7 (sapte) luni închisoare. Amânã aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rãmânerii definitive a prezentei hotãrâri. Stabileste în sarcina inculpatului Leonte Ionut-George pedeapsa de: 8 (opt) luni închisoare. Amânã aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rãmânerii definitive a prezentei hotãrâri. Stabileste în sarcina inculpatului Moraru Vlãdut-Robert, pedeapsa de 6 (sase) luni închisoare. Amânã aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rãmânerii definitive a prezentei hotãrâri. Stabileste în sarcina inculpatului Mocanu Adi-Mihai zis Ciocan pedeapsa de 6 (sase) luni închisoare. Amânã aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rãmânerii definitive a prezentei hotãrâri.  Stabileste în sarcina inculpatului Olaru Marius -Eugen zis Nastes, pedeapsa de 6 ( sase) luni închisoare. Amânã aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rãmânerii definitive a prezentei hotãrâri. Stabileste în sarcina inculpatului Rotaru Ionut Remus Volin, pedeapsa de 7 (sapte) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rãmânerii definitive a prezentei hotãrâri.” Este decizia instantei bârlãdene, care nu este definitivã,ea putând fi atacatã cu apel la Tribunalul Vaslui.

Faptele celor cinci care au speriat Bârladul

În Referatul cu propunere de luare a mãsurii arestãrii preventive pentru cei doi bârlãdeni: Rotaru Constantin si Leonte Ionut George, care au stat câteva luni în arest preventiv, se aratã concret de ce sunt acuzati cei doi, alãturi de alti indivizi, care, la rândul lor, au primit mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

„La data de 21 iulie, în jurul orei 12.30, persoana vãtãmatã M.A.B. se deplasa cu autoturismul proprietate personalã marca BMW model X6 pe str. Republicii din mun. Bârlad, zona Grãdinã. În momentul în care a ajuns la intersectia cu str. Epureanu a fost depãsit de autoturismul marca Audi A8, culoare gri, condus de inculpatul Rotaru Constantin zis Nelutu, acesta din urmã solicitându-i persoanei vãtãmate sã opreascã autoturismul. Persoana vãtãmatã a oprit autoturismul iar în fata acestuia a oprit si autoturismul marca Audi A8 din care au coborât inculpatii Rotaru Constantin zis Nelutu, având în mânã un baston telescopic, si inculpatul Rotaru Ionut-Remus-Volin. Cei doi s-au îndreptat spre autoturismul persoanei vãtãmate proferându-i amenintãri si injurii. Observând cã cei doi inculpati sunt înarmati, persoana vãtãmatã a efectuat o manevrã de întoarcere si a pãrãsit locul în care oprise.”, se mentioneazã în referatul întocmit de procurorul de caz. În continuare, a avut loc pe 22 iulie în statia Rompetrol o bãtaie ca-n filme cu rãngi si cu o urmãrire cu masinile prin parcul V.I.Popa. Totul a culminat pe 23 iulie, cu atacul de pe strada Vasile Pârvan, în spatele Bisericii „Sf. Spiridon” care a dus la prinderea celor implicati în atacurile ce au speriat bârlãdenii timp de câteva zile. Puteti citi mai jos, toate acuzatiile aduse de procurorul de caz, în Referatul cu propunerea de luare a mãsurii arestãrii preventive.

CITITI AICI: http://vremeanoua.ro/protagonistii-spectacolului-cu-sicanari-in-trafic-raman-in-arest

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/tinerii-din-barlad-care-s-au-sicanat-in-trafic-arestati-preventiv

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.