spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Festivalul „Muguri de tezaur” se mutã în online

- Advertisement -

INVITATIE… Festivalul – Concurs judetean al cântecului popular pentru copii „Muguri de tezaur” se mutã în mediul online. Participantii trebuie sã trimitã pe e-mail-ul institutiei organizatoare cultura@cjcpctvs.ro un clip video cu interpretarea piesei/pieselor alese, însotit de urmãtoarea prezentare: nume si prenume participant, vârsta împlinitã, sectiunea, titlul piesei, institutia pe care o reprezintã, nume si prenume profesor coordonator. Înscrierile sunt deschise începând de astãzi, 12 mai, si pânã pe data de 27 mai, urmând ca în perioada 28-31 mai Centrul Culturii Traditionale Vaslui sã publice pe pagina de Facebook a institutiei concurentii înscrisi si jurizarea evolutiei acestora. „Am hotãrât ca evenimentele pe care ni le-am propus în acest an sã-si adapteze modalitatea de desfãsurare, acestei perioade. Festivalul judetean „Muguri de tezaur”, editia a VI-a, se va desfãsura online, dupã un regulament pus la cale de colegele Maria Cornea si Anca Isabela Iacob. Ne pregãtim, de asemenea, pentru o formã de interactiune pe data de 1 iunie, cu ocazia sãrbãtoririi copiilor din lumea întreagã”, a transmis directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui.

Festivalul este organizat pe douã sectiuni si douã categorii de vârstã, dupã cum urmeazã: sectiuni – vocal (individual) si instrumental (individual), categorii de vârstã – 6-10 ani si 11-16 ani.

Potrivit regulamentului, conditiile de jurizare sunt urmãtoarele: pentru categoria de vârstã 6-10 ani, repertoriul concurentilor înscrisi va contine o melodie/piesã muzicalã ritmatã cu acompaniament înregistrat pe CD (negativ – de calitate) cu o duratã de maxim 3 minute. Pentru categoria 11-16 ani, repertoriul concurentilor înscrisi va contine douã cântece/ piese muzicale cu o duratã cumulatã de 5 minute: un cântec doinit (fãrã acompaniament) si o melodie ritmatã cu acompaniament înregistrat pe CD (negativ – de calitate). Foarte important de precizat: nu se admit în nicio situatie negative cu acompaniament la orgã. În lipsa negativului se acceptã interpretarea a cappella (fãrã acompaniament). Pentru a nu compromite calitatea înregistrãrii, se va evita amplificarea suplimentarã a dispozitivului de filmare. Juriul va fi constituit din personalitãti ale vietii culturale vasluiene, specialisti de prestigiu ai institutiilor de profil din judet, care vor aprecia calitatea repertoriului si autenticitatea portului popular, respectarea intonatiei si a ritmului, atitudine, expresie, text, dinamicã etc. Hotãrârea juriului nu poate fi contestatã.

Gala laureatilor, douã scenarii: spectacol live în Parcul Copou sau recital filmat în propria locuintã

Festivalul-concurs judetean „Muguri de tezaur” doreste sã fie o rampã de lansare a copiilor pasionati de cântecul popular românesc. Având în vedere contextul nefavorabil, în acest an Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui va organiza cea de-a Vl-a editie a festivalului „Muguri de tezaur”, în intervalul 12 mai – 1 iunie 2020, urmând ca ierarhia cîstigãtoare sã fie anuntatã pe 1 iunie 2020. Obiective urmãrite: identificarea, valorificarea si promovarea creatiilor folclorice de certã valoare artisticã; îmbogãtirea repertoriului solistilor si a formatiilor orchestrale prin revitalizarea creatiilor din fondul muzical folcloric; conservarea si promovarea portului popular, folclorului muzical local, respectiv a stilului melodic specific sudului Moldovei care include si judetul Vaslui, dupã o piesã din fonoteca arhivei de folclor „Vasile Adãscãlitei”, editatã de institutia noastrã (pentru categoria 11-16 ani); dezvoltarea cunoasterii si comunicãrii între copii, încadrarea lor în diverse activitãti cultural-artistice nationale si internationale. Se vor acorda locurile I, II, III, mentiuni si diplome de participare, toate în format digital”, se aratã în regulamentul festivalului. Gala laureatilor va avea loc pe 1 iunie si se va desfãsura, în functie de restrictiile autoritãtilor, dupã unul dintre urmãtoarele scenarii: spectacol desfãsurat în Parcul Copou, fãrã public, la care vor participa doar concurentii cîstigãtori ai primului loc, spectacol transmis online pe pagina de facebook a institutiei sau recital al laureatilor, filmat în propria locuintã si difuzat online pe pagina de facebook a institutiei organizatoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.