spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Gigoloii din Rosiesti au ajuns dupã gratii!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Doi tineri, unul de 34 de ani si altul de 28 de ani, au fost arestati preventiv pentru comiterea infractiunilor de santaj, fals si înselãciune. Cei doi, împreunã cu alti indivizi din Rosiesti, care sunt acum cercetati, au determinat mai multi bãtrâni din comunã sã se deplaseze împreunã la diferite magazine cu produse electronice de pe raza judetelor Vaslui si Iasi, luând bani sau bunuri, în numele acestora. Mai mult, Marian Calimandruc, de 34 de ani, a înselat mai multe femei din judetele Mehedinti si Vaslui, precum si din Republica Moldova, prin intermediul retelelor de socializare. Aplicând metoda „Lover Boy” , cu promisiunea de cãsãtorie, Marian Calimandruc, ajutat de Ionut Bãt, ar fi obtinut sume mari de bani, bijuterii si alte foloase! Cei doi indivizi din Rosiesti au ajuns ieri dupã gratii, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivã.

Trei bãrbati si o femeie, cu vârste cuprinse între 28 si 39 de ani, din comuna Rosiesti, judetul Vaslui au fost retinuti de cãtre politistii din cadrul Serviciului Investigatii Criminale, pentru sãvârsirea infractiunilor de santaj, fals în declaratii si înselãciune. În jata judecãtorilor bârlãdeni au ajuns doi bãrbati, Marian Calimandruc, de 34 de ani si Bãt Ionut Bogdan, 28 ani, iar femeia si un alt bãrbat au fost pusi sub control judiciar pentru 60 de zile, mãsurã datã de procurorul de caz. Faptele celor patru sunt incredibile! Au profitat de naivitatea unor bãtrâni din Rosiesti si au cumpãrat în rate, pe numele acestora, diferite produse electronice de la Vaslui, Bârlad si Iasi! Si mai mult, unul dintre ei, Marian Calimandruc, recidivist si „stilat”, înscris pe mai multe site-uri matrimoniale si cu vreo patru profile pe Facebook, a înselat, ajutat si de Bãt Ionut, mai multe femei cu promisiunea de cãsãtorie!

„ În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã, în perioada septembrie 2019 – mai 2020, persoanele bãnuite au profitat de starea de vulnerabilitate a unor persoane în vârstã de pe raza comunei Rosiesti si le-au determinat sã se deplaseze împreunã la diferite magazine cu produse electronice de pe raza judetelor Vaslui si Iasi, obtinând în mod ilicit foloase, bani sau bunuri, în numele acestora. Totodatã, politistii au stabilit si faptul cã una dintre persoanele retinute, respectiv un bãrbat de 34 ani, din comuna Rosiesti, judetul Vaslui, ar fi indus în eroare mai multe persoane de sex feminin din judetele Mehedinti si Vaslui, precum si din Republica Moldova, prin intermediul retelelor de socializare. Astfel, cu promisiunea de cãsãtorie, bãrbatul ar fi obtinut în mod injust sume mari de bani, bijuterii si alte foloase. Împotriva uneia dintre victimele sale, bãrbatul ar fi recurs la santaj. Prejudiciul în cauzã este estimat la aproximativ 500.000 lei.”, mentioneazã în comunicatul emis de IPJ Vaslui Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al institutiei.

Lover Boy-ul din Rosiesti si ajutorul sãu, arestati preventiv!

Pe 10 mai a.c., pe raza comunei Rosiesti, judetul Vaslui, au fost desfãsurate sapte perchezitii domiciliare, în urma cãrora opt persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui pentru cercetãri. Patru dintre acestea au fost retinute pentru o perioadã de 24 ore. În data de 11 mai a.c., cei patru au fost prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cu propunerea luãrii unei mãsuri preventive. Doar doi au ajuns în fata judecãtorilor de drepturi si libertãti, procurorul solicitând emiterea mandatelor de arestare preventivã. Marian Calimandruc – 34 de ani si Ionut Bogdan Bãt- 28 ani. Iatã decizia judecãtorului de drepturi si libertãti:

„Admite propunerea de arestare preventivã formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Dispune arestarea preventivã pe o perioadã de 30 de zile, de la data de 11.05.2020 pânã la data de 09.06.2020 inclusiv, a inculpatilor: 1. CALIMANDRUC MARIAN, pentru sãvârsirea infractiunilor de: – înselãciune (2 fapte – n.r.), tentativã la înselãciune si santaj. 2. BÃT IONUT-BOGDAN, pentru sãvârsirea infractiunilor de: – complicitate la înselãciune ( 2 fapte – n.r.). În baza art. 230 Cod procedurã penalã, dispune emiterea mandatelor de arestare preventivã pentru inculpatii Calimandruc Marian si Bãt Ionut Bogdan. Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpat si de la comunicare pentru procuror.”, a precizat judecãtorul de drepturi si libertãti.

Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a acestora.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.