spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Spitalul bârlãdean se reorganizeazã: apar noi sectii, iar altele se reunesc sau se desfiinteazã

- Advertisement -

O NOUÃ STRUCTURÃ… CLM Bârlad a aprobat o nouã structurã organizatoricã a spitalului bârlãdean, care va intra în vigoare dupã ce spitalul nu va mai fi suport Covid-19. Noua structurã a fost discutatã si aprobatã în Consiliul de Administratie al spitalului ieri si aprobatã si de CLM Bârlad. Vor fi înfiintate sectii noi, douã farmacii vor dispãrea din structurã, iar la ambulatoriul de specialitate se vor înfiinta douã noi cabinete. În plus, se cautã un medic chirurg pediatru, pentru noua sectie ce se va înfiinta, de chirugie pediatricã si s-au introdus în structurã bucãtãria si spãlãtoria, care au fost reinternalizate.

Spitalul bârlãdean a solicitat modificarea structurii organizatorice pentru a introduce în structurã Laboratorul de analize medicale a noului Compartiment – Laborator de biologie molecularã Real Time PCR. Ieri, consilierii locali au aprobat noua structurã. Conform modificãrii solicitate, se impune actualizarea urmãtoarelor structuri:

Organizarea compartimentului cu 12 paturi de spitalizare continuã în specialitatea diabet zaharat si boli de nutritie;

Separarea compartimentului de chirurgie plasticã si reparatorie si organizarea ca specialitate distinctã incluzând si compartmentul de arsi cu 4 paturi;

Organizarea cabinetelor în Ambulatoriul spitalului în specialitãtile nefrologie si Chirurgie plasticã si reparatorie;

Reorganizarea celor douã sectii de pediatrie într-o singurã sectie de pediatrie;

Reorganizarea celor douã sectii de pneumologie într-o singurã sectie de pneumologie;

Desfiintarea punctelor de lucru ale farmaciilor de la Pneumologie si Pediatrie, activitatea urmând a fi preluatã de Farmcia Centralã a spitalului;

Introducerea în structurã a blocului alimentar si spãlãtoriei, ca urmare a internalizãrii acestora;

Modificarea prin transformarea în structurã din Centrul de hemodializã cu 12 paturi în Statie de hemodializã cu 4 aparate.

„În concluzie, se propune suspendarea activitãtii unui numãr totaI de 60 paturi, dupã cum urmeazã: 12 paturi reprezentând compartimentul de gastroenterologie, în prezent spitalul neavând medic în specialitate; 48 de paturi destinate internãrilor continue, dupã clarificarea în planul strategic national a notiunilor de îngrijiri pe termen lung si a celor de tip cronic.”, a precizat Daniela Bors, managerul spitalului Bârlad în solicitarea trimisã la CLM Bârlad. Mentionãm cã spitalul din Bârlad va începe reorganizarea aprobatã atât de DSP Vaslui cât si de CLM Bârlad, dupã ce spitalul nu va mai fi suport Covid-19.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.