spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Înger premiant dintr-un sat uitat de lume, fãrã acoperis si… fãrã internet! (FOTO)

- Advertisement -

SÃRÃCIE LUCIE… Cam cât de ghinionist sã fii, sã îti încropesti cu greu o casã, într-un colt de care nu prea se aude – satul Stâncãseni, comuna Voinesti, si în prag de Paste sã îti ia foc acoperisul? I s-a întâmplat lui Costicã Rusu, de 32 de ani, din satul respectiv, astfel cã de Paste, în plinã pandemie, fãrã un loc de muncã, fiind si el si sotia asistati social, a rãmas sub cerul liber! Clubul Off Road Bârlad i-a sãrit în ajutor, însã este nevoie de mult mai multi oameni cu suflet, care sã ajute aceastã familie, care chiar meritã ajutatã!

Pentru cã incendiul care i-a lãsat sub cerul liber, nu e totul! Costicã si Alexandra Rusu au doi copilasi, doi bãietei isteti foc: Ionut – 9 ani, elev în clasa a II-a si Mihai, 6 ani, care se pregãteste sã meargã la toamnã la scoalã, în clasa pregãtitoare! Au rãmas fãrã nicio sperantã, uitându-se lung la cer, casa neavând acoperis. Si nu se terminã totul aici! Ionut, elevul din clasa a II-a, trebuie sã facã, asa cum se stie, cursurile online! Dar la Stîncãseni nici nu sepune mãcar problema internetului! Sau a vreunei tablete pentru Ionut, care apropo, a luat Premiul I la sfârsitul clasei a I-a!! Acum asteaptã sã vinã doamna învãtãtoare acasã la el, sã îi dea pe foaie temele si el sã le scrie, apoi asteaptã sãvinã doamna sã ia temele!

Existã însã pe lângã ghinion si Dumnezeu! Asa cã unul dintre membrii Clubului Off Road Bârlad, care are o casã în Stâncãseni, a vãzut ce i s-a întâmplat familiei Rusu în Vinerea Mare, când i-a ars acoperisul casei de la un cos de fum necorespunzãtor. A prezentat cazul din satul sãu colegilor de club, care au luat imediat initiativa si s-au hotãrât sã facã o donatie substantialã si sã ajute familia Rusu, în principal cu repararea acoperisului! Astãzi, 2 mai, se vor duce acolo membrii Clubului Off Road din Bârlad, cu materialele de constructie necesare: lemn, grinzi, tablã etc, urmând ca sã ridice acoperisul distrus de incendiu în cel mai scurt timp. Dar Costicã Rusu si familia sa, Alexandra (26 ani) si cei doi bãieti isteti ai lor ar dori ca cei mici sã poatã învãta. Nu le-ar strica nici câteva alimente, îmbrãcãminte, încãtãminte… Facem asadar un apel fierbinte, pentru ca cei care au posibilitatea si sunt dornici sã ajute familia Rusu, sã ne contacteze la redactia ziarului Vremea Nouã din Vaslui – 023531000 sau pe e-mail –office@vrn.ro. Puteti sã luati legãtura si cu Costicã Rusu direct, la telefon – 0753777596.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.