spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

„Zmeii” soselelor din Vaslui si Murgeni, adevãrate „bombe” pe roti, prinsi!

- Advertisement -

FÃRÃ MINTE… În dupã-amiaza zilei de 30 aprilie, politistii din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe strada Anton Pann din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism, condus de un bãrbat de 28 de ani, din municipiul Vaslui. „În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul avea dreptul de a conduce suspendat.În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere.

Beat mangã pe drumurile din Murgeni!

INCONSTIENT… În cursul zilei de astãzi, 1 mai, ora 12:15, politistii din cadrul Politiei Orasului Murgeni aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul national DN 24A, în localitatea Murgeni, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, al cãrui conducãtor se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Bãrbatul în vârstã de 49 de ani, din Husi, dar care se afla la pãrinti în localitatea Blãgesti, a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul i-a uimit si pe politisti: aparatul a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, adicã o alcoolemie de 1,68 la mie alcool în sânge! Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. „În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”, a precizat Bogdan Gheorghitã.

Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice!

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice.

„Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sãstie cã riscãsi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie.”, a precizat Bogdan Gheorghitã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.