spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Situatia COVID-19 în Vaslui: 107 de cazuri confirmate si mai putini vasluieni în carantinã la domiciliu

- Advertisement -

STATISTICI… Din ce în ce mai putini vasluieni în carantinã la domiciliu. Potrivit ultimelor informatii furnizate de Cancelaria Prefectului Vaslui, 90 de persoane au iesit ieri din carantinã, rãmând, astfel, doar 10 persoane la domiciliu si 329 în carantinã institutionalizatã. În ceea ce priveste numãrul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, acesta se ridicã la 409, dintre care 17 izolate în ultimele 24 de ore. Numãrul cazurilor confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a crescut, însã, potrivit Directiei Publice de Sãnãtate Vaslui, la 107.

Patrule mixte de politisti, jandarmi, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apãrãrii Nationale au desfãsurat activitãti specifice pentru asigurarea unui climat optim de sigurantã publicã, care a avut ca scop verificarea respectãrii mãsurilor dispuse prin Ordonantele Militare. „În cursul zilei de ieri (n.r. 27 aprilie), 191 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si efective ale politiei locale au desfãsurat misiuni specifice în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse (de izolare/carantinare/deplasare) în cazul a peste 450 de persoane. De asemenea, 110 societãti comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Stãrii de urgentã. Au fost aplicate 89 de sanctiuni contraventionale în valoare de 228.800 lei, dintre care 80 aplicate persoanelor care nu au respectat mãsura privind restrictionarea circulatiei. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, pentru prevenirea si combaterea rãspândirii infectiilor cu noul coronavirus si pentru impunerea normelor legale în timpul Stãrii de urgentã, în ultimele 24 de ore, a executat 37 de misiuni, a folosit 76 efective, au fost aplicate 3 sanctiuni, valoarea acestora fiind de 2.000 lei”, se aratã în comunicatul de presã al Cancelariei Prefectului Vaslui.

Încã douã cadre medicale din spitalul bârlãdean depistate cu coronavirus!

ALERTÃ… Douã asistente medicale din cadrul sectiiilor ATI Reanimare si Pneumologie, au fost ieri depistate, în urma testãrilor, infectate cu SARS Cov-2, noul coronavirus. În total, pânã acum, sunt sase cadre medicale ( 5 asistente si o infirmierã) infectate cu acest virus în spitalul din Bârlad.

Cele douã asistente medicale sunt internate la Sectia de Boli Infectioase, ambele fiind asimptomatice, însã testul a arãtat prezenta virusului. „Da, este adevãrat, dupã efectuarea testelor pe personalul aflat în linia 1 în lupta cu coronavirusul, au iesit douã teste pozitive. Sunt douã asistente medicale, care au si fost internate, nu au simptome, se simt bine”, a precizat Daniela Bors, managerul spitalului bârlãdean. În urma depistãrii celor douã cadre medicale, s-au fãcut testãri la toate contactele lor din spital. Ambele ture de la ATI Reanimare si cea de la Pneumologie, au fost testate si se asteaptã rezultatul lor astãzi. La sectia ATI Reanimare sunt raportate douã persoane internate, în stare gravã: bãrbatul de la Gura Bustei, de 53 de ani, care a încercat sã se spânzure si o femeie care este conectatã la ventilator.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.