spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Carantinat din Zorleni, prins cã a pãrãsit domiciliul, dosar penal!

- Advertisement -

NOAPTEA MINTII… Un bãrbat din comuna Zorleni, M.O.V, a fost prins de politistii din comunã, pe 14 aprilie, hoinãrind pe drumurile din localitatea Popeni. Omul era plasat în carantinã la domiciliu, fiind suspect de infectare cu Covid-19, deoarece venise în tarã de putin timp, dintr-o zonã „rosie” (Anglia). S-a ales cu dosar penal pentru zãdãrnicirea combaterii bolilor.

Pe 27 aprilie la nivelul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad (PJ Bârlad) a fost înregistrat un dosar penal, având ca obiect sãvârsirea infractiunii de zãdãrnicirea combaterii bolilor. Organele de politie din cadrul Postului de politie Zorleni au fost sesizate cu privire la faptul cã la data de 14 aprilie, ora 15.30, numitul M.O.V., aflat sub mãsura carantinei la domiciliu din data de 13 aprilie, a pãrãsit domiciliul fiind depistat pe drumul public de pe raza localitãtii Popeni, comuna Zorleni, nerespectând astfel mãsurile privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase.

„Prin ordonanta din data de 17 aprilie, s-a dispus începerea urmãririi penale in rem sub aspectul sãvârsirii infractiunii de zãdãrnicirea combaterii bolilor. Urmãrirea penalã se efectueazã de lucrãtori de politie judiciarã din cadrul Postului de politie Zorleni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Precizãm cã activitãtile procesuale efectuate în cursul urmãririi penale sunt reglementate de Codul de procedurã penalã si au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a prezumtiei de nevinovãtie.”, a precizat procurorul Andreea Obreja Irinciuc, purtãtorul de cuvânt al PJ Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.