spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Sc Locativã Vaslui: sunt necesare reparatii la imobilele închiriate familiilor de etnie rromã

- Advertisement -

REPARATII… SC Locativa, societatea care se ocupã de spatiul locativ de stat din Vaslui, anuntã primele lucrãri dupã iesirea din insolventã, declaratã la începutul anului. În bugetul de venituri si cheltuieli de anul acesta, sunt prevãzute reparatii la casele sociale aflate în chirie familiilor de etnie rromã. Suma nu este, însã, prea mare – 10 mii lei, însã, potrivit directorului Nicu Palade, cel mai probabil, va fi mãritã peste câteva luni printr-o rectificare bugetarã. „Mai mult de atât nu avem, pentru cã sunt unele cheltuieli pe care nu avem cum sã le reducem, spre exemplu cele ce tin de chiria spatiului în care ne aflãm, salarii etc. Dar, din ce am discutat cu domnul primar, va mai fi o rectificare bugetarã pentru a mãri veniturile si a putea face reparatiile necesare. Spre exemplu, acum avem douã garsoniere în care trebuie sã facem curãtenie si câteva reparatii, pentru cã nu le putem da în chirie asa cum aratã la momentul actual”, a explicat directorul Nicu Palade.

Mâine, 30 aprilie, în sedinta de Consiliu Local Vaslui , va fi supus dezbaterii proiectul de hotãrâre privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al SC Locativa Vaslui SRL pe anul 2020. Potrivit documentului, s-a estimat a se realiza venituri în valoare 756 mii lei, compuse din: venituri din activitatea deînchiriere spatii locative în suma de 348 mii lei, venituri din subventii aferente activitãtii de închiriere locuinte sociale în suma de 70 mii lei, sume restituite reprezentând redeventa în suma de 13 mii lei, alte venituri în suma de 338 mii lei. În fundamentarea veniturilor, s-a avut în vedere veniturile realizate în anul 2019, care au fost în valoare de 2163.12 mii lei, compuse din venituri din activitatea de închiriere (suma de 336.02 mii lei), subventii încasate pentru activitatea de închiriere a locuintelor sociale (suma de 69.65 mii lei) si alte venituri din exploatare (suma de 1754.45 mii lei). Având în vedere veniturile realizate în anul 2019, pentru anul 2020 veniturile estimate a se realiza sunt în suma de 756 mii lei. La capitolul cheltuieli, pentru 2020 s-au estimat a se efectua cheltuieli în valoare 723.5 mii lei, cheltuieli compuse din cheltuieli cu bunuri si servicii (suma de 71 mii lei), cheltuieli cu impozite, taxe si venituri asimilate (suma de 140 mii lei), cheltuieli cu personalul (suma de 174.5 mii lei), alte cheltuieli de exploatare (suma de 338 mii lei), reprezentând ajustãri si deprecieri pentru pierdere de valoare si provizioane.

Imobilele sunt foarte vechi si au fost donate statului român în perioada anilor 1945 – 1960

Într-o adresã transmisã Primãriei Vaslui, SC Locativa Vaslui SRL aratã cã „rezultatul brut estimat pentru anul 2020 este un profit de 32.5 mii lei. În bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2020 s-a avut în vedere necesitatea efectuãrii unor cheltuilei de natura reparatiilor curente care trebuie efectuate la aceste imobile, care sunt foarte vechi, sunt imobile (case) care au fost donate statului român în perioada anilor 1945 – 1960, locuinte ce sunt închiriate familiilor de comunitate romã si care necesitã lucrãri de reparatii pentru a putea fi utilizate pentru cerintele la care sunt supuse, nivelul cheltuielilor prevãzute în buget pentru efectuarea de reparatii curente fiind în suma de 10 mii lei”.

SC Locativa Vaslui, de la faliment la reinsertia în „activitatea de afaceri”

Societatea care se ocupã de spatiul locativ de stat din Vaslui a fost înfiintatã în 2013, însã la un an distantã Finantele Publice au cerut falimentul acesteia. În proiectul de hotãrâre înaintat de Primãria Vaslui si adoptat de Consiliul Local se aratã cã se înfiinteazã aceasta societate cu rãspundere limitatã, cu asociat unic municipiul Vaslui, care va prelua de la SC Goscom SA obiectul de activitate privind administrarea fondului locativ, acesta devenind obiectul principal de activitate al noii societãti. Acest lucru era necesar doarece Goscom trebuia sã rãspundã cerintelor cuprinse în strategia privitoare la rezolvarea principalelor probleme referitoare la gestionarea deseurilor în municipiul si judetul Vaslui. Noua conducere a societãtii a preluat si datoriile de la Goscom, de peste 21 miliarde lei, însã nu a reusit sã redreseze unitatea, desi s-au fãcut încasãri în valoare de peste 5 miliarde lei vechi, cu care s-au achitat o parte din datorii. Nicu Palade, directorul Locativa Vaslui SRL, explica în 2015 cã societatea a functionat normal pânã pe 17 noiembrie 2014, când Finantele Publice au cerut intrarea în insolventã. Anul acesta, însã, în ianuarie 2020, Tribunalul Vaslui a dispus închiderea procedurii de insolventã si reinsertia acesteia în activitatea de afaceri, precum si „descarcerarea administratorului judiciar Estconsult IPURL Husi de orice îndatoriri sau responsabilitãti cu privire la procedura, debitor si averea lui, creditori, titulari de drepturi de preferintã, actionari sau asociati”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.