spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

SRI și atacurile cibernetice. Adevărul despre siguranța noastră. Ce putem face?!

- Advertisement -

Atacurile cibernetice au devenit tot mai frecvente de când România a declarat stare de urgență, lucru confirmat chiar de SRI.

Odată cu pandemia de Coronavirus și instaurarea restricțiilor și măsurilor de urgență, numărul atacurilor cibernetice cu care se confruntă România a crescut semnificativ.

„Potrivit SRI, in ultima perioadă, amenințările provenite din mediul cibernetic au evoluat, aspect confirmat atât de numărul ridicat de atacuri cibernetice, cât și de complexitatea metodelor utilizate. În prezent, spaţiul cibernetic se află într-o continuă expansiune, nivelul amenințării fiind direct proporţional cu această evoluţie”, a spus Radu Tudor.

Care sunt punctele noastre slabe?

„Vulnerabilitatea de securitate cibernetică reprezintă un punct slab al unui software sau sistem IT&C, pe care un atacator îl poate exploata pentru a compromite confidenţialitatea, disponibilitatea sau integritatea ţintei. Un exemplu este CVE (Common Vulnerabilities and Exposures), o listă a codurilor atribuite fiecărei vulnerabilităţi identificate în programele informatice. Acestea sunt indexate într-o bază de date publică (cve.mitre.org), iar formatul acestora este CVE – anul apariţiei – numărul atribuit …https://evz.ro/sri-si-atacurile-cibernetice-adevarul-despre-siguranta-noastra-ce-putem-face.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.