spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Huseancã stabilitã în Italia, supãratã cã nu poate ajunge la parastas, din cauza carantinei!

- Advertisement -

SUPÃRÃRI… Efectele stãrii de urgentã continuã sã îi nemultumeascã pe diasporenii care aveau planuri sã revinã în tarã, în aceastã perioadã. O huseancã, de pildã, stabilitã în Italia, a plâns cu lacrimi amare, pentru faptul cã nu este lãsatã sã vinã acasã, la parastasul tatãlui sãu. Femeia spune cã l-a sunat chiar pe primarul Ioan Ciupilan si l-a întrebat dacã poate reveni la Husi, însã edilul i-a dat asigurãri cã, imediat ce va ajunge în oras, va intra în carantinã pentru urmãtoarele 14 zile, asa cum este procedura în timpul Stãrii de Urgentã. „Sunt sãnãtoasã, nu am coronavirus, nu am nimic. La ce sã mai vin în tarã, dacã eu vreau sã mã duc azi la parastasul tatãlui meu, iar ei, cum ajung, mã vor tine 14 zile în carantinã?”, a spus, printre lacrimi, huseanca Valerica Sofrazi.

Valerica Sofrazi povesteste cã este stabilitã de peste 20 de ani în Italia, unde lucreazã în agriculturã. Are doi copii, unul de 18 si unul de 13 ani, iar acasã, la Husi nu a mai ajuns de 12 ani. Când tatãl sãu a murit, femeia spune cã nu a putut ajunge la înmormântare, întrucât fiul sãu avea de sustinut niste examene la scoalã, fãrã de care ar fi pierdut anul. Acum, familia sa s-a decis sã facã niste pachete în loc de parastasul traditional, iar ea ar fi vrut sã ia parte. „Nu se poate face pomanã cum se fãcea, cã nu dã voie sã se facã traditia cum o stim noi. Dar fãceam si noi niste pachete, acolo, acasã, cu mama. Voiam sã fiu si eu acasã, cu ai mei. Cã mama are 69 de ani, mi-e fricã sã nu o pierd si pe ea, pânã sã o vãd. Dar nu sunt lãsatã”, se plânge aceasta.

A sunat primarul, ca sã stie dacã poate sau nu veni la Husi

Ca sã se convingã cã nu vine degeaba acasã, chiar dacã va avea în buzunar testul negativ pentru coronavirus, aceasta povesteste cã l-ar fi sunat pe primarul Ioan Ciupilan. „Eu am vrut sã stiu dacã pot veni în tarã, acasã la mine, la Husi. Domnul primar a vorbit cu mine, dar mi-a explicat cã, dacã vin, nu ajung acasã, la niciun parastas, cã sunt luatã si dusã în carantinã 14 zile. Eu nu înteleg, ce reguli sunt acestea? Sã nu poatã omul veni la casa lui, la cei dragi. Dacã nu am aceastã boalã, eu vreau sã fiu lãsatã sã mã duc la casa mea pãrinteascã”, a spus huseanca Valerica Sofrazi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.