spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

30.000 de candele aprinse în cele douã cimitire ale Bârladului! (FOTO)

- Advertisement -

INITIATIVÃ… O alinare nesperatã pentru toti bârlãdenii ale cãror rude sunt înmormântate în cimitirele „Eternitatea” si „Sfintii Trei Ierarhi” va fi fãcutã printr-un gest al primarului Dumitru Boros, ce a venit cu o initiativã impresionantã. Si col. (r) Mircea Iosipescu, directorul Directiei Administrãrii Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, participã la aceastã initiativã. Atât el cât si primarul Dumitru Boros, ambii în nume personal, s-au oferit sã achizitioneze si sã aprindã nu mai putin de 30 000 de candele, la fiecare mormânt din cele douã cimitire. Initiativa este una care emotioneazã, întrucât erau multi cei care respectau cu sfintenie traditia mersului la mormintele celor dragi, an de an, de Pastele Blajinilor.

Bârlãdenii care au rude înmormântate în cele douã cimitire din oras, pot sã stea linistiti, pentru cã de Pastele Blajinilor pe fiecare mormânt din cele douã cimitire, „Eternitatea” si „Sfintii Trei Ierarhi” va pâlpâi flacãra unei candele. Mortii lor vor avea luminã de Pastele Blajinilor, deaorece, din banii personali, primarul Bârladului, Dumitru Boros si Mircea Iosipescu, directorul DAPPC Bârlad, au achizitionat 30.000 de candele, care au fost aprinse în seara de 26 aprilie în cele douã cimitire, pe fiecare mormânt, ca sã lumineze în noaptea de Pastele Blajinilor. Candelele au fost aprinse si puse la fiecare mormânt de angajatii celor douã cimitire si de cei doi initiatori ai acestei frumoase actiuni.

„Am avut ideea de a aduce o alinare în sufletele celor care nu vor putea face un astfel de gest, acum când trecem prin cea mai grea perioadã pentru noi, cei care avem rude înmormântate aici. Din cauza epidemiei si a restrictiilor impuse pentru ca sã scãpãm mai repede de coronavirius, nu este posibil ca sã vinã fiecare la mormintele celor dragi, asa cã am decis, împreunã cu domnul primar, sã o facem noi, în numele lor”, a spus Mircea Iosipescu.

Primarul Boros a aprins si el candele în numele bârlãdenilor pentru rudele lor!

Primarul Boros a explicat cã a vrut sã aducã o alinare celor care nu se pot duce personal în cimitir pentru a aprinde o lumânare la mormintele celor dragi. A încercat sã lase cimitirele deschise, dar restrictiile fiind toate în vigoare, a trebuit sã retragã initiativa, pentru cã a fost sunat de politie si de prefectul judetului. Asa cã a luat initiativa împreunã cu directorul DAPPC Bârlad, initiativã care l-a scos dintr-o stare sufleteascã neplãcutã, pentru cã primarul avea pe suflet o piatrã, gândindu-se cã a întristat bârlãdenii, prin faptul cã nu a putut deschide cele douã cimitire. La aprinsul candelor asearã, a luat parte si primarul Dumitru Boros, cu mare entuziasm.

„În conditiile în care restrictiile de acces în cimitire sunt în vigoare si în virtutea traditiei crestin-ortodocsilor de a aprinde de Pastele Blajinilor o lumânare la mormintele celor dispãruti, am fost bucuros cã mi-a venit ideea de a aduce o alinare în sufletele celor care nu vor putea face un astfel de gest. Ca urmare, împreunã cu domnul Mircea Iosipescu si cu salariatii celor douã cimitire, voi lua si eu parte bucuros la actiunea de aprindere a candelelor pe morminte”, a precizat primarul Dumitru Boros.

Actiunea a fost derulatã încã de asearã de salariatii celor douã mari cimitire publice ale municipiului, „Eternitatea” si „Sfântul Trei Ierahi”, administrate de DAPPC Bârlad. Actiunea a avut binecuvântarea PS Ignatie, Episcopul Husilor, cu recomandarea respectãrii tuturor restrictiilor impuse de ordonantele militare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.