spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Provocare pentru vasluieni: „Fotografiazã(-te) artistic (cu) o carte si descrie-ne ce te-a impresionat la ea!”

- Advertisement -

CONCURS… Un nouã competitie pentru cei pasionati de fotografie si literaturã. Este vorba despre Concursul „Europa Literarã”, organizat de Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, din cadrul Consiliului Judetean Vaslui, în parteneriat cu Biblioteca Judeteanã „Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui, Inspectoratul Școlar Judetean Vaslui si Palatul Copiilor Vaslui, prin Cercul de Creatie Literarã. Sub îndemnul „Fotografiazã(-te) artistic (cu) o carte si descrie-ne ce te-a impresionat la ea!”, vasluienii sunt invitati sã intre în competitie, termenul limitã pentru înscriere fiind 7 mai.

Pentru a participa la acest concurs, fiecare participant va trimite o fotografie artisticã cu o carte ce apartine unui autor european si un text/descriere despre acea carte, pe adresa de e-mail europedorectvaslui@cjvs.eu, prin mesaj privat pe pagina de facebook – Europe Direct Vaslui sau pe pagina de instagram.

Fotografiile trebuie sã respecte urmãtoarele reguli: culoare alb-negru/color/sepia, format – jpg, sã fie cât mai creativã sI poate contine sI alte elemente în afarã de carte, cu conditia ca aceasta sã fie elementul central. Cartea fotografiatã trebuie sã apartinã obligatoriu, unui autor nãscut în unul dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

La finalul concursului, organizatorii vor realiza o carte digitalã cu titlul „Europa Literarã”

Potrivit regulamentului, regulile pentrul textul/descrierea cãrtii sunt urmãtoarele: participantii trebuie sã transmitã, odatã cu fotografia, un text/descriere despre cartea fotografiatã, ce va contine trãirile si sentimentele lor din timpul lecturii, ce i-a impresionat sau marcat la acea carte. Fiecare participant va mentiona clar autorul si cartea descrisã. Descrierea poate suna ca o recomandare, ce are rolul de a instiga publicul larg la citirea acelei cãrti. Descrierea nu va depãsi lungimea de 50 de cuvinte. Cartea descrisã/recomandatã trebuie sã apartinã, obligatoriu, unui autor nãscut în unul dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. La finalul concursului, organizatorii vor realiza o carte digitalã cu titlul „Europa Literarã”, ce va purta amprenta participantilor, fiind o colectie a trãirilor si emotiilor create de autori în mintea si sufletul cititorilor. Vor fi acceptate doar fotografii originale, realizate pentru acest concurs. Nu vor fi acceptate în concurs fotografii preluate de pe internet.

Iatã ce premii vor primii câstigãtorii

Toate fotografiile, alãturi de citate, vor fi publicate pe paginile de Facebook si Instagram ale Centrului Europe Direct Vaslui, pe mãsura înscrierilor. „Prin intermediul acestui concurs vor fi premiate cinci persoane: un câstigãtor va fi desemnat prin intermediul paginii de Facebook, în baza numãrului de like-uri primite pentru fotografiile înscrise, un câstigãtor va fi desemnat prin intermediul paginii de Instagram, în baza numãrului de like-uri primite pentru fotografiile înscrise, iar trei câstigãtori vor fi desemnati de cãtre juriu – reprezentanti ai institutiilor organizatoare. Juriul va premia trei persoane care reusesc sã transmitã emotie si sã stârneascã anumite sentimente prin intermediul descrierilor realizate, instigând astfel la lectura cãrtii respective. Toate persoanele înscrise în concurs vor primi brosuri interesante despre Uniunea Europeanã. Câstigãtorii desemnati de votul publicului si cei desemnatI de juriu vor primi materiale promotionale de la Reprezentanta Comisiei Europene în România si Europe Direct Vaslui (sacosã de cumpãrãturi, umbrelã, sapcã, tricou, carnet cu pix)”, se aratã în regulamentul concursului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.