spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Patru variante de derulare a Festivalului de Umor. Se ia în considerare inclusiv amânarea evenimentului

- Advertisement -

PREGÃTIRI… Planeazã incertitudinea asupra unuia dintre cele mai asteptate evenimente în judet. Este vorba despre Festivalul Umorului „Constantin Tãnase 50”, programat anul acesta în douã pãrti: prima etapã ar trebui sã aibã loc în perioada 3-5 iulie si sã cuprindã spectacole în aer liber (Piata Civicã, Teatrul de Varã), iar cea de-a doua etapã, în perioada 27 septembrie – 4 octombrie si ar trebui sã cuprindã spectacole în Casa de Culturã din Vaslui. Pentru cã încã nu se stie cât timp vor mai dura restrictiile privind evenimentele cu un numãr mare de spectactori, autoritãtile au pregãtit patru variante de derulare a festivalului. Cea mai „neagrã” variantã, dacã o putem numi asa, ar fi aceea ca evenimentul sã se desfãsoare la anul, dacã se va prelungi starea de urgentã sau dacã spectacolele cu public cu vor fi interzise pânã în luna iulie inclusiv.

Pregãtirile pentru Festivalului Umorului au continuat chiar dacã toate spectacolele de teatru au fost anulate. Organizatorii au profitat de faptul cã teatrele si-au mutat activitatea în mediul online si au vizionat de la distantã spectacolele astfel încât procesul de selectie al acestora sã nu fie amânat. „Ne dorim enorm sã vã putem oferi o nouã editie cu evenimente la cel mai înalt nivel. În momentul declarãrii stãrii de urgentã, proiectia programului se gãsea în etapa de elaborare, presupunând vizionarea spectacolelor susceptibile sã se regãseascã pe afisul Festivalului de Umor „C. Tãnase”, editia a XXVI-a. Având în vedere interdictia teatrelor de a organiza reprezentatii cu public ne-am reorientat spre vizionarea online a spectacolelor, în asa fel încât sã putem avea temele fãcute în cazul fericit al ridicãrii barierelor”, se aratã în cadrul informãrii de pe pagina de Facebook a festivalului.

Una dintre variante: festivalul sã se desfãsoare doar vara, în aer liber

De asemenea, organizatorii au transmis publicului cã au pregãtit patru planuri de derulare a evenimentului: „În functie de hotãrârile autoritãtilor centrale si locale, avem pregãtite patru variante de derulare a acestei editii, astfel: Planul A (3-5 iulie – evenimente în aer liber si 27 septembrie – 4 octombrie, spectacole de interior). Acest plan reprezintã proiectul nostru initial de desfãsurare. Este conditionat de posibilitatea organizãrii evenimentelor cu public, atât în aer liber cât si în interior. Planul B (3 – 5 iulie, evenimente exclusiv în aer liber, Centrul Civic, Teatrul de Varã). Conform acestui scenariu, festivalul s-ar desfãsura doar în cele trei zile, pe timpul verii, pentru a preveni intrarea publicului în sãli de spectacol clasice, de interior. În caz de vreme nefavorabilã, variantele de selectie a spectacolelor ar urma un profil de eveniment care s-ar putea juca pe scene modulare acoperite, în Centrul Civic. O alternativã luatã în calcul este Sala Polivalentã, cu vânzarea unui numãr de bilete care sã nu permitã aglomerarea”.

„Luãm în calcul obligativitatea publicului de a purta mascã de protectie”

Pentru urmãtoarele douã variante de derulare a festivalului organizatorii au luat în calcul posibilitatea ca starea de urgentã sã fie prelungitã: „Planul C (27 septembrie – 4 octombrie, evenimente de interior preponderent). Acest plan ar deveni aplicabil în conditiile prelungirii interdictiei de organizare a evenimentelor cu public pânã în luna mai inclusiv si în situatia garantãrii sigurantei publicului într-o încãpere cu 600 de persoane, capacitatea Casei de Culturã din Vaslui. Pentru acest lucru, luãm în calcul obligativitatea publicului de a purta mascã de protectie. Planul D (luna mai, anul 2021). În situatia prelungirii stãrii de urgentã sau a interzicerii evenimentelor cu public pânã în luna iulie inclusiv, am fi într-o situatie de incertitudine atât noi ca organizatori cât si teatrele. Din acest motiv ar interveni imposibilitatea planificãrii coerente a unui program de spectacole si a vânzãrii biletelor/abonamentelor pentru acest an. Asigurându-vã de întreaga noastrã pretuire, vã transmitem cã vom face tot ce depinde de noi pentru a alege varianta corectã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.