spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Trei strãzi complet asfaltate, de Paste, la Bârlad (FOTO)

- Advertisement -

NORMALITATE… Recent, primele trei strãzi din pachetul de 9, propus pentru asfaltare completã si denumit generic „Pachetul Gheorghe Emandi”, au fost redate traficului rutier. Pachetul poartã aceastã denumire deoarece strada Gheorghe Emandi din Bârlad, situatã la câtiva metri de strada unde locuieste fostul primar Constantin (Titi) Constantinescu, n-a fost asfaltatã niciodatã.

În cei aproape 11 ani de mandat, fostul primar Titi Constantinescu a refuzat sã asfalteze aceastã stradã, pentru simplul motiv cã pe ea, pe lângã sutele de bârlãdeni cãrora le cerea votul o datã la 4 ani, locuia si un consilier din opozitie! Acum, acelasi consilier, care a fost în PDL multi ani si apoi în PNL, a plecat în partidul ALDE. Actualul primar, Dumitru Boros, presedintele PNL Bârlad, a asfaltat strada Gheorghe Emandi si alte opt strãzi din acest pachet, fãrã a cãuta „opozanti” politici printre locuitorii lor. Desi lucrãrile au întârziat cu cel putin un an de zile, din cauzã cã s-au opus consilierii locali ai PSD, într-un final CLM Bârlad a aprobat executia lor. Astfel, de câteva zile, se circulã în conditii civilizate pe strãzile Gheorghe Emandi, Ion Codrescu si Muzelor, constructorul pregãtindu-se sã îsi continue executarea contractului, mutându-si echipele pe strada Cerbului.

„Este o veste bunã, venitã înainte de Paste, dar asteptatã de sute de oameni de foarte mult timp. De-acum înainte, facem apel si la ceilalti cetãteni ai municipiului care vor tranzita strãzile pe care continuã lucrãrile sã foloseascã rutele ocolitoare, pentru ca acestea sã se termine cât mai repede si în cele mai bune conditii. De asemenea, vreau sã anunt cã, în foarte scurt timp, vor începe lucrãri pe strada Cerbului, motiv pentru care avem rugãmintea ca cetãtenii, riverani sau nu, sã respecte restrictiile de circulatie instituite în zonã”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim cã lucrãrile de asflatare pe strada Gheorghe Emandi, Muzelor, Cerbului, Constantin Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Stefan Neagoe, Ion Codrescu, Grivitei si Opanez fac parte dintr-un prim proiect de asfaltare a unor strãzi (denumit Pachetul „Gheorghe Emandi”), initiat de primarul Dumitru Boros. În lucru se mai aflã, de asemenea, si proiectul privind asfaltarea altor 20 de artere din localitate, din care deja au fost asfaltate strãzile Mihail Kogãlniceanu, G-ral Naumescu, Siret si aleea de legãturã dintre aceste ultime douã artere. Termenul de executie a lucrãrilor din Pachetul „Gheorghe Emandi” este de 24 de luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.