spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Femeie de etnie romã din Murgeni, dosar penal pentru zãdãrnicirea combaterii bolilor

- Advertisement -

NEASCULTÃTOARE… O femeie de etnie rromã din Murgeni a încãlcat cu bunã stiintã mãsura carantinei la domiciliu, chiar în Joia Neagrã. A fost gãsitã de politisti afarã din casã, pe care nu avea voie sã o pãrãseascã, fiind contact direct al unei persoane gãsitã pozitivã la testul pentru coronavirus si internatã la Bârlad, la spital. Acum femeia s-a ales cu dosar penal pentru zãdãrnicirea combaterii bolilor si va fi carantinatã încã 14 zile. De asemenea, dacã ea a contribuit la rãspândirea bolii prin actiunea de pãrãsire a carantinei, riscã chiar închisoarea. Depinde doar de ancheta epidemiologicã a DSP Vaslui, care a fost declansatã, pentru a stabili contactii femeii.

Femeia S.D., de aproximativ 50 de ani, primise mãsura carantinãrii, deoarece este contact direct al tânãrului de etnie rromã din Murgeni, internat la Sectia de Boli Infectioase din cadrul spitalului suport Covid-19 din Bârlad. „La data de 16 aprilie, la nivelul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad a fost înregistrat dosarul penal nr. 1588/P/2020 având ca obiect sãvârsirea infractiunii de zãdãrnicirea combaterii bolilor. Organele de politie din cadrul Politiei orasului Murgeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul cã la data de 16 aprilie, ora 08.50, numita S.D., aflatã sub mãsura carantinei la domiciliu, a pãrãsit domiciliul fiind depistatã de cãtre organele de politie în apropierea locuintei, nerespectând astfel mãsurile privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase. Urmãrirea penalã se efectueazã de lucrãtori de politie judiciarã din cadrul Politiei orasului Murgeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad”, a precizat procurorul Andreea Obreja Irinciuc, purtãtor de cuvânt al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad.

Femeia a primit mãsura carantinãrii la domiciliu, pentru cã în judetul Vaslui nu mai existã locuri pentru a fi carantinati cei care vin din zonele rosii sau sunt contacti directi ai celor infectati cu Covid-19. Pentru cã a încãlcat mãsura, femeia riscã si închisoarea!

Astfel,  articolul 352 din Codul Penal,  prevede cã nerespectarea mãsurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, dacã a avut ca urmare rãspândirea unei asemenea boli, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã. Iar dacã fapta este sãvârsitã din culpã, pedeapsa este închisoarea de la o lunã la sase luni sau amendã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.