spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Ne revenim, dar nu ne învãtãm minte: scade numãrul vasluienilor carantinati si izolati, dar creste cuantumul amenzilor

- Advertisement -

STATISTICI… Vasluiul tinde sã revinã la normal: numãrul persoanelor carantinate sau izolate la domiciliu este în scãdere. Dacã sãptãmâna trecutã, pe 14 aprilie, în judet erau 810 cetãteni izolati la domiciliu si 650 carantinati, ieri, pe 21 aprilie, a fost raportat un numãr de 482 de persoane izolate si 429 de carantinate. În schimb, se mentine la un nivel îngrijorãtor cuantumul amenzilor. Ieri, Institutia Prefectului Vaslui a transmis cã, în ultimele 24 de ore, politistii vasluieni au dat 250 de sanctiuni contraventionale în valoare de 608.905 lei persoanelor care nu au respectat mãsurile privind restrictionarea circulatiei. Suma este de aproape douã ori mai mare fatã de cuantumul sanctiunilor raportate pe 14 aprilie: 320.600 lei.

Din fericire, ieri nu a mai fost raportat niciun caz de coronavirus în plus, ba dimpotrivã a scãzut numãrul persoanelor infectate de la 61 la 60. „Uneori cazurile se alocã initial judetului în care functioneazã spitalul unde a fost pacientul, dupã aceea se face repartizarea pe judetul de domiciliu si se fac corectiile”, explicã Andreea Bãlan, purtãtorul de cuvânt al Prefecturii. Asta înseamnã cã, în urmã cu douã zile, o persoanã din alt judet, care a fost confirmatã cu COVID 19, a fost trecutã în statistica judeteanã, iar apoi s-au fãcut corectiile necesare. Conform informatiilor oferite de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, situatia la nivelul judetului Vaslui se prezintã astfel : numãrul de persoane aflate în izolare la domiciliu – 482; numãrul persoanelor iesite din izolare – 1; numãrul de persoane aflate în carantinã – 429 (162 de persoane în carantinã la domiciliu, 267 de persoane în carantinã institutionalizatã); persoane iesite din carantinã – 2; cazuri confirmate cu noul coronavirus – 60.

Jandarmii vasluienii, amenzi de 77.000 lei în perioada 18-20 aprilie

Politistii, jandarmii si militarii vasluieni au continuat sã verifice dacã se respectã sau nu normele impuse în contextul stãrii de urgentã, aplicând sanctiuni acolo unde a fost cazul. „În ultimele 24 de ore, peste 168 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si efective ale politiei locale au desfãsurat misiuni specifice în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a mãsurii de izolare în cazul a peste 657 de persoane. Au fost aplicate un numãr de 250 de sanctiuni contraventionale în valoare de 608.905 lei, persoanelor care nu au respectat mãsurile privind restrictionarea circulatiei. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, pentru prevenirea si combaterea rãspândirii infectiilor cu noul coronavirus si pentru impunerea normelor legale în timpul stãrii de urgentã, în perioada 18-20 aprilie 2020 a executat 231 de misiuni, a folosit 386 de efective, s-au constatat 40 de contraventii pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei Militare nr . 3/ 2020 si au fost aplicate sanctiuni în valoare de 77.000 lei”, se aratã în comunicatul de presã transmis de Cancelaria Prefectului Vaslui.

Vasluienii pot cere sprijin psihologic si social la telefon numãrul de telefon 0.800.070.030

De asemenea, institutia a mai transmis cã a fost operationalizat un nou numãr de telefon la care apelantii pot beneficia de suport psihologic si sprijin social: „Numãrul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice retea, de luni pânã sâmbãtã, în intervalul orar 8:00-24:00. Acest numãr TelVerde este complementar celui dedicat exclusiv informãrii cetãtenilor despre COVID-19, precum si platformelor #FiiPregatit si #CeTrebuieSaFac, respectiv numãrul TelVerde 0.800.800.358, înfiintat la data de 27 februarie 2020 la nivelul Institutului National de Sãnãtate Publicã din subordinea Ministerului Sãnãtãtii. Rugãm cetãtenii sã apeleze numãrul unic de urgentã 112 doar pentru situatii de urgentã, iar pentru solicitarea de informatii legate de noul Coronavirus sau pentru suport psihologic si sprijin social sã apeleze una din cele douã linii TelVerde, în functie de specificul informatiilor solicitate”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.