spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

A murit cel mai iubit profesor, fost director al Scolii Pogana!

- Advertisement -

TRISTETE… Comuna Pogana si toate scolile din satele componente sunt în doliu! A dispãrut pentru totdeauna, la doar 59 de ani, profesorul Virgil Mãrãsescu, care a fost si câtiva ani director al Scolii Gimnaziale coordonatoare din Pogana. Acesta a activat ca si cadru didactic din septembrie 1985, de când a terminat facultatea si a luat repartitia la Pogana si pânã a pãrãsit aceastã lume, dupã 34 de ani si opt luni de activitate. Profesorul Virgil Mãrãsescu este depus la capela Bisericii „Sf. Spiridon” dar colegii nu pot sã-l conducã pe ultimul drum, din cauza regulilor privind izolarea si combaterea pandemiei cu coronavirus.

Profesorul Virgil Mãrãsescu are 34 de ani si 8 luni de carierã ca profesor titular la Scoala Gimnazialã Nr.1 Pogana pe catedra de chimie. În anul 1985 a debutat ca profesor, specialitatea chimie la Scoala Pogana unde a functionat pânã în prezent. Chiar dacã, bârlãdean fiind, a avut posibilitatea, de nenumãrate ori, sã se transfere cu catedra în oras, pentru a nu mai face naveta. Asa de mult a iubit elevii si Scoala din Pogana. Între anii 1985 – 2000 a functionat la Scoala din localitatea Bogesti, comuna Pogana, unde a ocupat si functia de director între anii 1991-1999. Din 2000 s-a desfiintat ciclul gimnazial la Scoala Bogesti si s-a transferat la Scoala Pogana unde în toti acesti ani a ocupat catedra de chimie în toate scolile din comunã. Între anii 2004 – 2008 a ocupat functia de director la Scoala Tomesti iar între 2010-2012 a fost responsabil de structurã. Din decembrie 2012 pânã în decembrie 2017 a ocupat functia de director la Scoala Gimnazialã Nr.1 Pogana. O boalã nemiloasã l-a învins si acesta a murit acum douã zile, în plinã pandemie, astfel cã va fi înmormântat doar de mebrii familiei, fãrã a avea alãturi elevii sãi dragi si colegii. Corpul sãu este depus în Capela Bisericii „Sf. Spiridon” iar înmormântarea va avea loc joi, 23 aprilie.

„Cadrele didactice din Scoala coordonatoare Pogana sunt alãturi de familie în aceste clipe grele si transmit sincere condoleante”, au transmis prin vocea tristã a actulului director coordonator, prof. Florin Chirilã.

„Un OM deosebit! Un profesor dedicat elevilor din mediul rural, pe care nu i-a pãrãsit niciodatã! Un director cald si apropiat de oameni! Un colaborator plin de respect! Regret nespus disparitia fulgerãtoare a domnului profesor Virgil Marasescu si transmit familiei sincere condoleante! Dumnezeu sa-l primeascã acolo Sus, în Sãpãmâna Luminatã si sã-l odihneascã în pace!”, este mesajul transmis de prof. Gabriela Plãcintã David, inspectorul general al ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.