spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Pastele la Spitalul Bârlad: între bolnavii de Covid si vizita ministrului sãnãtãtii! (VIDEO)

- Advertisement -

LINISTE SI MUNCÃ… La spitalul bârlãdean, singurul spital din judet suport Covid-19, în primele douã zilele de Paste a fost liniste. Doar doi pacienti au fost internati având infectia cu noul coronavirus: un bãrbat din Murgeni, contact direct cu femeia de 20 de ani, care a ajuns acum câteva zile la Iasi si încã un bãrbat de aproape 30 de ani, din Vaslui, au fost internati în prima si a doua zi de Paste. Ieri, în jurul prânzului, cadrele medicale de la CPU Bârlad au avut parte de o surprizã: ministrul sãnãtãtii, dr. Nelu Tãtaru, a fãcut o vizitã inopinatã în spital! A stat câteva minute de vorbã cu cadrele medicale, a cerut relatii despre pacienti si i-a întrebat ce le lipseste. Apoi ministrul a plecat spre Bucuresti, la muncã. Nici primarul Bârladului, Dumitru Boros si nici managerul spitalului n-au fost înstiintati de vizita ministrului, care a fost inopinatã si fãrã festivism!

În statistica de ieri, la nivelul judetului Vaslui, conform raportãrii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, se aflau: 411 persoane izolate la domiciliu; 24 de persoane ieșite din izolare; 584 de persoane carantinate la data curentã (267 de persoane în carantinã institutionalizatã, 317 persoane în carantinã la domiciliu); 83 de persoane au ieșit din carantinã si 61 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. În ziua de Paste, în judet erau 59 de cazuri confirmate, iar spre searã a fost internat un tânãr din Murgeni, confirmat cu coronavirus în urma testãrii, contact direct cu tânãra de 20 de ani, tot din Murgeni, care sãptãmâna trecutã a fost transferatã la Iasi, în stare gravã. Ieri dimineatã a fost trimis de la Vaslui, cu izoleta, un alt tânãr, de aproximativ 30 de ani, care a iesit pozitiv la Covid-19, fiind si acesta internat la Bârlad, la Sectia de Boli Infectioase.

„Acum, în aceastã sectie sunt internati 48 de pacienti infectati cu noul coronavirus. Niciun pacient nu este în aceste momente la ATI Reanimare. Testãrile continuã la tot personalul din spital, în acest zile”, a precizat managerul spitalului bârlãdean, Danila Bors.

Ministrul Tãtaru, vizitã fulger la spitalul din Bârlad!

Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, a fãcut ieri, în drum spre Bucuresti, o vizitã fulger la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, care este suport Covid-19. Acesta a verificat la CPU fluxul de prezentare a pacientilor, echiparea personalului, dotarea si nevoile spitalului aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus. De asemenea, dr. Nelu Tãtaru a stat de vorbã cu cadrele medicale de la CPU si ATI Reanimare, pentru a le evalua starea de spirit. Ministrul Sãnãtãtii nu s-a întâlnit cu primarul localitãtii, Dumitru Boros, nici cu managerul Daniela Bors, vizita acestuia nefiind anuntatã. Nu stim cu ce impresie a plecat ministrul sãnãtãtii de la spitalul din Bârlad, dar dacã ar fi fost una rea, cu sigurantã cã ar fi fost chemati la discutii managerul Bors si primarul Boros. Cum acestia nu au fost deranjati de ministrul Tãtaru, înseamnã cã lucrurile stau bine la spitalul suport Covid-19 din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.