spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bãtrâna care a sunat la 112 de foame, ajutatã de Asociatia „Nãscutã Înger” (FOTO)

- Advertisement -

CAZ REZOLVAT…Bãtrâna Maria Panica, din comuna Epureni, a avut un Paste linistit si îndestulat. Dupã aparitia în cotidianul Vremea Nouã a articolului „O bãtrânã din Epureni a sunat la 112, de foame!”, zeci de oameni au sãrit în ajutorul bãtrânei. Dupã politistii din orasul Murgeni, care au preluat apelul femeii si au sãrit în ajutorul ei, au venit chiar în ziua de Paste motociclistii din Bârlad, cu alimente, iar Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt a „adoptat-o” pe bunica Maria si de acum, voluntarii din Bârlad vor avea grijã sã nu-i lipseascã nimic bunicii din casã sau din frigider. De asemenea, Carmen Bâlbâie, primarul comunei Epureni, care o ajutã pe femeie de mai mult timp, a primit solicitãri de la persoane (români) din strãinãtate care vor sã o ajute pe bunica Maria lunar, cu bani. Primarul Bâlbâie cautã sã îi gãseascã bãtrânei un loc într-un azil pentru persoanele în vârstã unde sã nu mai fie singurã si sã poatã beneficia de îngrijiri medicale specializate. Cei care pot oferi ajutor pentru bãtrâna Maria din Epureni, o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook la „Nãscutã Înger”. Contul pentru donații în lei: RO58 BTRL RONC RT03 4530 9301, BANCA Transilvania Piatra Neamț, Asociația Nãscutã Înger, CUI: 36063530, cu mentiunea „Pentru Maria Panica-Epureni”. Nu uitati mentiunea!

Un caz impresionant s-a petrecut în sâmbãta Pastelui dinaintea Învierii, în comuna Epureni, unde o femeie în vârstã de 73 de ani a fost nevoitã sã sune la 112, pentru a cere ceva de mâncare pentru a mânca de Paste. Dupã câteva încercãri nereusite, dispecera de la 112 a avut inspiratia sã îi facã legãtura cu Politia Murgeni. Când au auzit povestea tristã a bunicii Maria Panica, tinerii politisti de la Murgeni i-au fãcut acesteia o surprizã, în fata cãreia a plâns ca un copil. Cozonac, ouã, pâine, carne, orez, legume, fructe, sunt câteva dintre bucatele pe care politistii le-au dãruit bunicii Maria. Dupã prezentarea cazului în cotidianul Vremea Nouã, cazul femeii necãjite din Epureni n-a rãmas fãrã ecou. Primii au sãrit în ajutor motociclistii sau, cum îsi spun ei pe Facebook, Bikerboyz Bârlad, care au mers la bunica Maria acasã cu ajutoare. „Nu am stat pe gânduri si ne-am deplasat cu alimente în satul Epureni la aceastã bãtrânã de 73 ani, aproape imobilizatã din cauza unor probleme de sãnãtate! În afarã de alimentele oferite de echipajele de politie, nu mai avea nimic de mâncare! Multumim pentru alimente doamnei Angy Drosu din Bârlad!”.

Cazul preluat de Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt

De asemenea, imediat a sãrit în ajutorul femeii din Epureni si Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt, prin Carmen Suciu, bârlãdeanca membru fondator al acestei asociatii, care are multi voluntari în Bârlad. „Bãtrâna Maria face de acum parte din rândul bunicilor nostri de care avem grijã constant. Este înscrisã la noi si voluntarii bârlãdeni vor merge ori de câte ori este nevoie la ea cu ajutoare. Sãptãmânal vom tine legãtura cu ea, vom face si o vizitã pentru a vedea exact de ce lucruri are nevoie”, a spus Carmen Suciu.

Primarul comunei Epureni a sãrit în ajutor imediat!

Carmen Bâlbâie, primarul comunei Epureni a sãrit si ea în ajutorul bunicii Maria, care era deja în atentia ei. „Am rãmas fãrã cuvinte când am auzit cã a sunat la 112 si nu la mine, cã doar are numãrul meu de telefon. Eu am adus-o din spital, am vorbit cu o vecinã ca sã-i aducã de mâncare, nu stiu, a fost cred cã un moment de panicã al ei, de a sunat la 112. Dar tot e bine, cã i-a sãrit multã lume în ajutor. Am luat legãtura cu copiii ei, plecati departe, în tãri strãine si ei, precum si alti oameni din Germania, Italia, Spania, vor sã doneze bani, lunar, ca bunica Maria sã fie internatã undeva la un azil de bãtrâni, unde sã fie îngrijitã si hrãnitã de persoane specializate. Mã voi ocupa personal, mai ales cã si tanti Maria vrea, sã îi gãsesc un loc la un astfel de azil, iar pânã atunci vom avea grijã sã nu-i lipseascã mâncarea din casã”, a precizat si primarul Carmen Bâlbâie.

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/o-batrana-din-epureni-a-sunat-la-112-de-foame-foto

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.