spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Mesajul unui preot, pentru credincioșii triști că, de Înviere, nu vor fi în biserici: “Să fiți siguri că în locul dumneavoastră, iubiți credincioși, vor veni îngerii păzitori”!

- Advertisement -

SENTIMENTE…  Acum, când pare că trăim cele mai grele sărbători de Paște, cu biserici goale și preoți slujind singuri în fața icoanelor, mesajele de încurajare rămân cele care mențin caldă legătura între credincioși și duhovnici. Un preot dintr-o parohie rurală, de pildă, a reușit să ofere unul din cele mai emoționante gânduri de mângâiere crecincioșilor săi. Acesta le-a spus că nu trebuie să fie triști în această noapte, căci, pentru fiecare dintre cei care și-au dorit mult să ajungă la biserică de Înviere, îngerii păzitori vor veni pentru ei, să le aducă Lumina Sfântă în inimi! Numai gândul că așa ar putea fi, i-a făcut pe mulți să simtă și mai intens momentul deosebit de sensibil, pe care îl traversează ortodocșii din întreaga țară. La rândul său, Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, a avut, de asemenea, una din cele mai frumoase, mai profunde și mai pline de înțelesuri urări, care s-au rostit cu prilejul acestor sărbători pascale: “Să înflorim ca un migdal aflat între ruine”, le-a spus Episcopul Hușilor, crecincioșilor, ca un îndemn la o și mai mare nădejde în Domnul, în aceste vremuri de încercare.

“Acum, la această oră târzie de noapte, două lucruri parcă mă frământă. Pe de o parte este zbuciumul acestor timpuri tulburi, care sădește în inimile noastre tristețe, iar pe de altă parte, parcă începe să se întrevadă nădejdea și bucuria sărbătorii Învierii Domnului. Da! Bucurie și nădejde! Asta înseamnă Învierea Domnului, biruința vieții asupra morții. De aceea vă îndemn să nu fiți triști. Atunci când vom începe slujba Învierii, la cuvintele:” VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ” să vă bucurați pentru că pentru asta A Înviat Hristos – pentru ca bucuria noastră să fie pe deplin. Chiar dacă nu veți fi la biserică să luați LUMINĂ, să fiți siguri că în locul dumneavoastră, iubiți credincioși, vor veni îngerii păzitori ai tuturor celor care doreau cu ardoare să vină în fața altarului, pentru a primi Lumina. Îngerii vă vor aduce LUMINA nevăzută a Lui Hristos în suflete!”, a fost mesajul preotului Florin Băhnăreanu, parohul parohiei Râșești.

Preoții de pretutindeni din județ vor porni, cu voluntarii alături, să ducă Lumina Învierii la casele oamenilor!

“Ca un gând de consolare, vă anunț că vom avea un număr de 5 voluntari, care, după ce vor lua Lumina de la preot (la ora 12 noaptea) se vor îndrepta spre casele dumneavoastră, pentru a vă împărți Sfânta Lumină fiecarui credincios, aflat la domiciliu! Vă îndemn ca între orele12 si 1 noaptea, să vă pregătiți să primiți LUMINA de la voluntari. Astfel veți așepta fiecare în fața porții dumneavoastră să vină voluntarii să vă dea Lumina de la biserică. Un singur membru al familiei va ieși la poartă și îi va așteapta pe cei care aduc lumina pe la casele dumneavoastră. Aceștia vă vor aprinde lumânarea și vor merge mai departe , la altă casă, fără a intra în curtea sau locuința dumneavoastră. Voluntarii vor purta mască și mănuși și vor respecta legile în vigoare privind normele de combatere a epidemiei de coronavirus. Rugămintea mea este: să nu ieșiți în stradă și să formați grupuri mai mari de 3 persoane, pentru că veți încălca legea și sunteți pasibili de amendă. Dumnezeu să vă binecuvinteze, iar Lumina Lui Hristos să vă lumineze casele și viața”, le-a transmis preotul Băhnăreanu, credincioșilor săi din parohia Râșești. La fel vor proceda toți preoții din întinsul Vasluiului și nu numai.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.