spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Un bârlãdean si un sibian au construit o cabinã de decontaminare COVID-19! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

VOLUNTARIAT…O initiativã interesantã si extrem de folositoare în lupta cadrelor medicale din prima linie cu coronavirusul, este cea a unui bârlãdean, Adrian Corodescu si a unui sibian, Dan Alexandrescu. Cei doi, care fac voluntariat, au realizat împreunã o cabinã de decontaminare Covid-19. Conform site-ului sibiulinimagini.ro, cabinele de decontaminare ar trebui sã omoare virusurile la intrarea în spitale si în camerele medicilor.

Zeci de asemenea inventii noi au fost cumpãrate de autoritãtile locale din întreaga tarã si sunt puse în functiune în unitãtile medicale, în special ca sã dezinfecteze costumele de protectie.

Bârlãdeanul Adrian Corodescu, care administreazã SC Amintiri Feroviare SRL, a construit împreunã cu Dan Alexandrescu o cabinã, pe care ar dori sã o doneze la spitalul din Bârlad. A anuntat intentia sa la conducerea institutiei sanitare, care este suport Covid-19, din localitate, iar acum asteaptã un rãspuns. Datoritã acestei cabine, medicii vor lucra într-un mediu mai sigur, iar riscul de contaminare va fi redus.

„În decursul ultimelor douã sãptãmâni, dupã ce am vãzut în numeroase articole publicate în România cã aceste camere de dezinfectare prezintã mai mult un interes de afaceri decât unul de voluntariat si de sustinere, s-a lucrat intens la o cabinã de decontaminare apropiatã conceptului propus de electrokits.ro, concept inspirat din Vietnam. Pentru realizarea acestui concept, s-a folosit comunicarea la distantã prin mediul online, în mare parte cu domnul Adrian Corodescu, membru al Asociatiei =VoluntariatBarlad.”, a declarat  Alexandrescu Dan , pentru www.sibiulinimagini.ro

Se mai mentioneazã pe site-ul sibian cã s-a testat si efectul substantei de decontaminare Biclosol, de cãtre bârlãdeanul Adrian Corodescu. Acesta s-a închis în cabinã pentru o perioadã mai îndelungatã (între 30min si 1h) în ceatã pulverizatã, folosind o pastilã Biclosol / litru de apã. Dupã acest test, nu s-au semnalat efecte adverse majore, ci doar o iritare usoarã a gâtului. Cabina va fi montatã la iesirea din sectiile cu infectati. Personalul medical va intra la iesirea din spital direct în cabinã, cu tot cu conbinezon pentru decontaminare, apoi vor iesi pe cealaltã parte. Deci traseul va fi cu sens unic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.