spot_img
13.1 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Creste numãrul cadrelor medicale de la Bârlad, infectate cu COVID 19

- Advertisement -

ALERTÃ… Încã o asistentã medicalã din rândul celor care lucreazã la Sectia de Boli Infectioase a spitalului bârlãdean, a fost depistatã pozitiv la coronavirusul Covid-19. Numãrul cadrelor medicale infectate s-a ridicat la trei, la care se adaugã si o infirmierã. Douã asistente si infirmiera au contactat virusul de la prima asistentã. Rezultatele testelor fãcute pentru ambulantierii de la SAJ – substatia Bârlad, precum si ale fiului primei asistente internate cu Covid-19, sunt negative!

Tot la Sectia Boli Infectioase se mai aflã internatã o doctoritã, medic sef al unei clinici importante din Bârlad, la care se adaugã si sotia pacientului zero, ambele fiind colege de serviciu la clinicã si acum sunt colege de salon. Toate cadrele medicale internate sunt cu forme usoare de Covid-19. Pânã în prezent s-au înregistrat 52 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 50 sunt la Sectia de Boli Infectioase sau la Iasi internate, iar douã persoane, mai precis o femeie de 20 de ani de etnie rromã, din Murgeni si o femeie din Bârlad, rudã cu bulibasa de Bârlad, de peste 50 de ani, care este în stare gravã. Femeia din Murgeni nu este intubatã, necesitã doar oxigen.

Au fost testate pânã acum peste 30 de asistente medicale si infirmiere, iar rezultatele (o parte dintre ele) sosite pânã acum sunt negative. De asemenea, au sosit si rezultatele de la echipa de asistenti, medici si soferi, de la SAJ Vaslui, substatia Bârlad. Rezultatele sunt toate negative, spre marea bucurie a celor testati.

„S-au fãcut multe teste si au sosit doar o parte din rezultate, însã toate sunt negative. Asteptãm si rezultatele restului de teste, dar pânã acum situatia nu este deloc gravã”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.