spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Doctorul Tãtaru si ostasii Batalionului 202 Husi în prima linie împotriva virusului ucigas

- Advertisement -

FAPTE… Cine s-ar fi gândit în urmã cu doar câteva luni, cã vasluienii nu doar cã vor ajunge în prim-planul luptei contra virusului SARS-CoV-2 în România, dar si cã deciziile si actiunile lor vor fi de-a dreptul vitale, pentru o tarã întreagã! Ministrul Sãnãtãtii este nimeni altul decât Nelu Tãtaru, medicul de la Husi, despre care multi, inclusiv jurnalisti de referintã din presa centralã, sustin azi cã poate fi considerat „omul momentului în România”. Alãturi de el, deloc întâmplãtor, au intrat în aceastã cursã pentru viatã si militarii huseni, din cadrul Batalionului 202 Apãrare CBRN Interventie la Dezastre, cei care acum, în cel mai mare focar de coronavirus din tarã, la Suceava, fac decontaminare si salveazã vieti. Husenii nu pot decât sã fie mândri! Un orãsel mic, din marginea României, devine, asadar, prin acesti oameni, un loc despre care se vorbeste mult si bine, în aceastã perioadã. La fel se vorbeste si despre întreg judetul Vaslui, care pânã acum a fost umilit în nenumãrate rânduri, cu acuze ridicole si pe nedrept generalizate. Iatã cum, într-o perioadã atât de dificilã, destinul parcã le face dreptate vasluienilor. Multi le admirã astãzi reprezentantii, fie cã este vorba despre Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, sau despre bravii ostasi ai Batalionului 202, care poartã, la rându-i, numele unui ilustru înaintas, Generalul Gheorghe Teleman, fost senator si primar al Husului.

Într-adevãr, destinul pare cã vrea acum sã le facã dreptate vasluienilor care, ani la rând, au fost tinta nedreaptã a batjocurii celor care i-au etichetat în fel si chip, ca urmare a unor cazuri izolate. Bãtãusi, betivi, violatori si alte categorii de rãufãcãtori, au fost, sunt si vor fi de gãsit în oricare judet, însã, cu toate acestea, multi compatrioti au aruncat anatema exclusiv pe vasluieni, asupra cãrora jignirile au curs. Din aceastã cauzã, nu multi mai erau cei care spuneau cu asumare si sinceritate „Sunt mândru cã sunt vasluian”, reusind sã facã apoi fatã valului de ironii cu care urma sã fie împroscat. În ultima vreme, lucrurile au luat o turnurã cu totul neasteptatã. Contextul dramatic al luptei contra coronavirusului a obligat decidentii sã scoatã în fatã profesionistii care sã poatã face lucruri concrete pentru a salva vieti. Vorbele mestesugite, pledoariile confectionate de PR si alte banale trucuri de imagine nu ar mai fi fãcut acum nici cât o ceapã degerarã, în fata unei epidemii periculoase, gata sã curme vieti nevinovate. Acesta este motivul pentru care politicienii consacrati au fugit, practic, în aceastã perioadã, din prim-planul vietii cetãtii, fãcând loc, de nevoie, profesionistilor care si-au asumat sã salveze vieti. La propriu!

CTP, Cristoriu si alte personalitãti si-au declarat public aprecierea pentru vasluianul Nelu Tãtaru

Nu s-ar fi gândit vasluienii vreodatã cã, într-o asemenea perioadã foarte grea, cel care va conduce ostilitãtile în lupta contra coronavirusului ucigas va fi chiar unul de-al lor! Nelu Tãtaru a produs surpriza în decembrie 2019, atunci când a fost ales secretar de stat si consilier al Ministrului Sãnãtãtii, Victor Costache, dar putini au anticipat cã de aici si pânã la conducerea efectivã a Ministerului îl mai despãrteau doar…patru luni! Când a fost numit de premierul Ludovic Orban, deja presa centralã îl stia ca fiind cel care preluase lupta cu epidemia, mai cu seamã cã, chiar în momentul anuntului, Nelu Tãtaru se afla la Suceava, unde se contura cel mai mare focar de coronavirus. De aici si pânã la declaratiile pline de aprecieri care i-au fost adresate, inclusiv de ziaristi celebri sau diverse figuri cu prezentã constantã în media româneascã – Cristian Tudor Popescu, Ion Cristoiu, Mugur Ciuvicã, Mircea Badea, etc, nu a mai fost decât…o muncã incredibilã, o pasiune teribilã pentru Medicinã, precum si un test de andurantã pe care vasluianul, Doctor în Stiinte Medicale, a fost pregãtit sã îl dea. A rãmas însã modest, calculat si ferm, asa cum sade bine unui chirurg, evitând declaratiile politice, scandalul steril, ceea ce a atras un plus de simpatie. Un blogger din Cluj, Rãzvan Dragos, a scris despre el unul din cele mai bune si amuzante texte, iar postarea, extrem de distribuitã pe internet, nu a putut decât sã îi facã mândri pe vasluieni, cãci, iatã, cel care îi reprezintã reuseste sã le arate tuturor cã acest judet are, într-adevãr, oameni admirabili!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.