spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Tichete sociale în valoare de 180 de lei pentru vasluienii din programul „Pâine si mâine”

- Advertisement -

ALIMENTE… Copiii din satele vasluiene, incluse în programul Pâine si Mâine al Fundatiei World Vision România, au primit tichete sociale în valoare de 180 de lei fiecare, pentru a-si putea achizitiona alimente în perioada pandemiei de coronavirus. Ajutorul a adus multã bucurie în familiile din mediul rural, mai ales cã vin sãrbãtorile Pascale. „Am doi copii în proiectul Pâine si Mâine, pe Constantin, la clasa pregãtitoare, si pe Ana Maria – ea este în clasa a II-a. Eu sunt casnicã, iar sotul lucra cu ziua, dar în aceastã perioadã nu se mai poate. Pentru noi sunt o binecuvantare aceste tichete si orice ajutor primit, pentru cã este foarte greu sã cumpãrãm alimente în perioada aceasta”, a spus una dintre mamele din Rafaila, judetul Vaslui.

Tichetele sociale pot fi folosite exclusiv pentru achizitionarea de alimente si au fost distribuite de Fundatia World Vision România copiilor din 26 de sate din judetele amintite. Fondurile pentru achizitionarea lor au fost realocate din proiectele „Pâine si Mâine” – pentru peste 1.100 de copii, si „scoalã dupã scoalã” – pentru 200 de copii, ca parte din interventia de urgentã pe care Fundatia o face în perioada pandemiei de coronavirus în mediul rural. „Programul Pâine si Mâine este sustinut atât de donatori individuali, cât si de partenerii nostri corporate – LIDL România, finantatorul principal al programului, PEPCO România, Oysho si Massimo Dutti România, ALKA. Doar alãturi de toti donatorii nostri, oameni si companii care aleg sã investeascã în viitorul urmãtoarelor generatii, putem aduce cu adevãrat o schimbare în viata copiilor din mediul rural”, a declarat Mihaela Nabãr, director executiv World Vision România.

180 de lei pentru o familie de la tarã poate însemna cã vor avea ce sã punã pe masã de Sãrbãtori

Posibilitatea de a-si cumpãra alimente a fost întotdeauna limitatã pentru cele mai nevoiase familii de la sate, acolo unde 1 din 11 copii merge la culcare flãmând, conform raportului de cercetare „Bunãstarea copilului din mediul rural” realizat în 2018 de Fundatia World Vision România. În perioada pandemiei, situatia devine disperatã, iar familiile din mediul rural au nevoie urgentã de produse de bazã. „La noi în zonã sunt foarte multe familii cu un venit la limita subzistentei în aceastã perioadã. Unde lucreazã, lucreazã doar unul din familie, de obicei cu ziua. Iar acum nu mai au nicio sursã de venit, doar ce fac ei prin curte, ce cresc, ce-si cultivã. Pentru ei, 180 de lei înseamnã foarte mult. 180 de lei pentru o familie de la tarã poate însemna cã vor avea ce sã punã pe masã de Sãrbãtori. Iar copiii au fost cei mai fericiti. Au zis cã a venit Iepurasul mai devreme!”, a povestit directorul scolii incluse în program, care i-a ajutat pe reprezentantii World Vision România la livrarea de tichete sociale. Legat de cum respectã oamenii regulile în perioada de carantinã, acesta a precizat cã ascultã de autoritãti, stau în casã în cea mai mare parte a timpului si încearcã sã se protejeze pe ei si pe cei apropiati. Eu sunt crescut si nãscut aici, sunt foarte atasat de aceastã comunitate si iubesc copiii. Sunt bucuros cã am reusit sã facem o faptã bunã pentru ei înainte de Paste”, a completat directorul. Conform unui raport al Bãncii Mondiale, în perioada urmãtoare este de asteptat ca sãrãcia sã creascã odatã cu criza COVID-19. 15% dintre angajatii adulti sunt în risc de sãrãcie si vor fi vulnerabili financiar pe mãsurã ce se vor îndepãrta de activitatea economicã. Interventia Fundatiei World Vision România în comunitãtile pe care le sustine continuã: de la începutul acestei perioade, a fost lansatã o campanie de strângere de fonduri pentru a interveni de urgentã cu ajutorul necesar pentru cei peste 14.000 de copii si 7.000 de familii care fac parte din programele sale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.