spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Discutii si scenarii privind majorarea pensiilor celor 90.000 de pensionari din judetul Vaslui

- Advertisement -

Guvernul are deja trei scenarii pentru cresterea pensiilor, însã nu toate vor fi pe placul pensionarilor, care asteaptã pentru septembrie 2020 o majorare a pensiilor cu 40%. Cele trei variante sunt: majorarea cu 20% de la 1 septembrie, amânarea majorãrii pentru anul urmãtor, amânarea majorãrii cu 20% de anul urmãtor. Oficiali din Guvern recunosc faptul cã Executivul pregãteste o „reevaluare a cheltuielilor bugetare” pe fondul cresterii cheltuielilor si scãderii veniturilor la bugetul de stat. Daniel Dãianu, presedintele Consiliului Fiscal, sustine cã nu trebuie majorate pensiile cu 40% în acest an. Punctul de pensie, principalul indicator folosit pentru indexarea pensiilor, a crescut cu 15% din septembrie 2019, de la 1.100 lei, la 1.265 lei si urmeazã sã se majoreze cu 40% din septembrie 2020, în conformitate cu Legea pensiilor, pânã la 1.775 lei.

De partea cealaltã, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, sustine cã alocatiile pentru copii vor fi dublate, iar punctul de pensie va fi majorat, asa cum prevede Legea pensiilor aflatã în prezent în vigoare. Alexandru a precizat cã va face tot posibilul pentru ca pensionarii si copiii sã se poatã bucura anul acesta de majorãrile de pensii si alocatii prevãzute de legile în vigoare. Ministrul insistã asupra faptului cã ambele majorãri vor avea loc, în ciuda pozitiei sceptice a unor colegi din Executiv, cu precãdere a celei pe care a exprimat-o ministrul de Finante. „Cu privire la pensii si alocatii am fost întrebatã în ultima perioadã cum este posibil sã afirm cã ele vor fi dublate, respectiv cã pensiile vor creste în cuantumul prevãzut de lege. Si, o sã vã rãspund foarte direct, pentru cã rolul meu ca ministru al Muncii este sã fac tot ce este posibil ca acest lucru sã se întâmple. Sunt parte a unei echipe guvernamentale care face tot ce este posibil ca acest lucru sã se întâmple. Sigur cã vãd si eu, nu sunt decuplatã de realitate, ce se întâmplã în economie, ce se întâmplã în acest moment în societate. Nu întâmplãtor am fãcut de-a lungul acestor sãptãmâni un apel public constant cãtre toti angajatorii care îsi pot continua activitatea sã o facã, cãtre toti cei care muncesc în România sã continue activitatea, pentru cã pânã la urmã de resursele pe care le generãm si cu care alimentãm bugetul depind toate cheltuielile si toate plãtile pentru drepturile pe care persoanele le au. Rolul meu ca ministru al Muncii este sã lupt ca acest lucru sã se întâmple si anume ca legea sã fie pusã în aplicare”, a declarat ministrul Muncii.

Deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, a propus alocatii de 600 de lei pentru copiii cu dizabilitãti

Pe data de 20 februarie 2020, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, confirma, la postul public de televiziune, cã pensiile vor creste cu 40% de la 1 septembrie 2020. În data de 17 decembrie 2019, în Comisia pentru muncã din Camera Deputatilor, condusã de deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, a fost adoptat un amendament prin care cuantumul alocatiilor pentru copii se dubleazã, pânã la valoarea de 300 de lei. În baza propunerii formulatã de cãtre Adrian Solomon, alocatia pentru copiii cu dizabilitãti ar urma sã fie de 600 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.