spot_img
11.2 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Mihai Ponea, dat jos din fruntea medicilor veterinari, desi s-a dat lovit! | AUDIO

- Advertisement -

MUTARE SOC LA DSVSA VASLUI

ÎNLOCUIT… Medicul veterinar, Mihai Ponea, uns director executiv al institutiei în decembrie anul trecut, a fost demis. Acesta neagã cã fost dat afarã, spunând cã si-a luat concediu, sperând cã astfel îsi va salva blazonul. În timpul guvernului Ciolos, acesta a fost vicepresedintele autoritãtii centrale (ANSVSA), iar dupã ce rivalul sãu politic de la PSD, Traian Petcu, a ajuns pe aceeasi functie l-a mazilit la rându-i, ajungând un functionar mãrunt. În timpul guvernãrii PSD, acesta a sãrit cu prietenul sãu Dan Marian la ALDE si a sperat cã va fi pus presedintele ANSVSA. Lucru acesta nu s-a întâmlat si, împotriva vointei PNL Vaslui, Ponea a fost uns director executiv la DSVSA Vaslui. Dar iatã cã nu a prins rãdãcini. La patru luni de la numire, Mihai Ponea a fost debarcat si înlocuit cu Meda Orzan, medic veterinar în Vama Albita. Simtind cã va „zbura” de pe scaunul de care s-a tinut cu dintii în ultimele patru luni, Mihai Ponea, dupã modelul pesedistilor,  si-a luat repede concediul de odihnã trei sãptãmâni, încercând sã mai amâne putin schimbarea din functie! Presedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, cu care Mihai Ponea are o strânsã legãturã de prietenie, a refuzat sã confirme schimbarea de la vârful DSVSA Vaslui, dându-se lovit! „Nu vorbesc cã nu vã aud bine, cã e Floriile” a fost mesajul presedintelui ANSVSA.

Mihai Ponea a fost numit director al DSVSA Vaslui în urma demiterii  pesedistului Mitiu Ciupilan, dupã ce în timpul guvernãrii Ciolos a ajuns în fruntea sistemului, fiind numit vicepresedintele ANSVSA. La câteva ore dupã numire, Ponea a fost demis si mai apoi repus în functie, din nou, dupã ce pe rând a fost când membru PNL, când membru ALDE. Cum cei din Vaslui de la PNL nu si l-au asumat, Ponea a venit pe turnanta oferitã de Dan Marian care intrase cu surle si trâmbite în ALDE si a ocupat un post din cele repartizate partidului lui Tãriceanu. El a ajuns director datoritã relatiei de prietenie pe care o are cu actualul presedinte al ANSVSA Bucuresti, Robert  Chioreanu. Acesta l-a numit sef pe Mihai Ponea fãrã sã tinã cont de organizatia PNL de la Vaslui. Liberalii vasluieni i-au retras sprijinul politic lui Ponea, drept urmare, acesta nu mai putea ocupa functia de director. Potrivit unor surse din PNL,  Mihai Ponea a adoptat o tacticã similarã cu cea a lui Isabel Bogdan. A trecut peste Organizatia PNL Vaslui si a mers direct la Bucuresti sã cearã o functie. Dupã ce functia de director al DSVSA Vaslui i-a fost atribuitã ALDE, alãturi de alte institutii,  Mihai Ponea a devenit brusc un mare fan al lui Cãlin Popescu Tãriceanu si a anuntat cã nu mai are nicio treabã cu PNL. Asa cã, pe 9 decembrie 2019, a fost uns director executiv al DSVSA Vaslui. Pânã acum, când a fost scos din functie si în locul sãu numitã Meda Orzan, medic veterinar la Husi. „Da, asa am aflat  si eu, cã am fost schimbat. Nu stiu de ce! Probabil  cã s-a supãrat domnul ministru Tãtaru (n.r. presedintele PNL Vaslui). Eu am cerut si mi s-a aprobat un concediu  de odihnã, de trei sãptãmâni, pentru anul 2019 si eu am cerut sã fiu înlocuit pe perioada  concediului de domnisoara Meda Orzan, un medic veterinar de la Husi, colegã cu mine la DSVSA. Deocamdatã  sunt în concediu!”, a spus Mihai Ponea. De fapt Meda Orzan, nu a fost pusã de Ponea înlocuitor, ci numitã cu delegatie director executiv interimar.

„Nu pot vorbi, sunt undeva unde nu vã aud, e  si Floriile… Vorbim mâine!”

Am solicitat un rãspuns mai serios si de la presedintele ANSVSA, dr. Robert  Chioveanu, care a fost mai mult decât evaziv, pasând problema pentru a doua zi,  pentru cã era la o petrecere, de Florii sau cum spune domnia sa, „într-un loc unde nu putea vorbi”. Foarte interesant cum sefii de la Bucuresti  sãrbãtoresc Floriile, iar cetãtenii simpli sunt obligati sã stea în case, fãrã sã facã vizite! Redãm mai jos discutia presedintelui ANSVSA, Robert Chioveanu:

„R: Bunã seara!

R.C.  Bunã seara!

R: Am primit o informatie cum cã dl. Mihai  Ponea, directorul DSVSA Vaslui, a fost schimbat din functie. Asa este?

R.C.: Hmm!!  Nu vã pot spune nimic  acuma cã sunt undeva si nu prea vã aud si nu … mâine o sã vorbim, da??

R: Nu. Eu în seara aceasta fac articolul, chiar acuma.

R.C. Da, doamnã dar astãzi  e Floriile si nu vã pot rãspunde  astãzi. Mâine da? Sãrumâna!”.

Meda Orzan

Cine îi ia locul lui Ponea?

NUMIRE… Propunerea  Organizatiei  PNL Vaslui, pentru functia de director executiv  al DSVSA este Meda Orzan, un medic veterinar care îsi desfãsoarã  activitatea în Vama Albita. Are 47 de ani si este cãsãtoritã cu  un medic veterinar, care are cabinetul într-o comunã de lângã Husi, Contactatã telefonic, asearã, Meda Orzan a precizat cã: „Deocamdatã  nu am primit numirea, eu sunt în locul domnului Ponea, care este în concediu. Stiu cã am fost propusã si am acceptat functia, pe care o voi ocupa în  momentul primirii deciziei de numire pe functia de director executiv al DSVSA Vaslui.”, a declarat medicul veterinar Orzan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.