spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Raiul infractorilor pe timp de crizã: iluminatul stradal din Murgeni existã, dar lipseste cu desãvârsire!

- Advertisement -

NOAPTEA MINTII… De câteva zile, infractorii din Murgeni trãiesc un vis devenit realitate: iluminatul stradal existã, dar lipseste cu desãvârsire în zona centralã, fix pe unde sunt mai toate magazinele din Murgeni! Nu mai zicem cã în plinã epidemie de coronavirus, vineri un cartier întreg din Murgeni nu a avut apã aproape o zi întreagã (dupã cetãtenii revoltati) sau douã ore (dupã opinia primarului Ioan Buta). Faptul cã lipseste de joi seara iluminatul stradal nu pare sã-l dernjeze pe primarul Ioan Buta, care ne-a relatat si de ce nu este luminã noaptea pe stradã. Unii cetãteni de etnie rromã, dintre cei mai cinstiti evident, au comis-o furând curent de la reteaua orasului. Iluminatul stradal este al Primãriei Murgeni însã edilul local nu s-a arãtat deranjat de lipsa acestuia de câteva zile bune, dar în schimb l-am deranjat noi, cu întrebãrile despre infractorii care au drum liber la spart magazinele! „Ce tot spuneti atâta de Murgeni? La noi infractionalitatea este mai micã decât în alte locuri din judet!”, s-a revoltat primarul.

Orasul Murgeni este de mult timp sub „comanda” cetãtenilor de etnie rromã sau tigani, care au ajuns în numãr mai mult decât dublu fatã de cetãtenii români. Ca urmare, în orasul Murgeni, desi în ultimii ani infractionalitatea a mai scãzut, se petrec tot timpul ciocniri între rromi si români, politia având de furcã si cu foarte multe infractiuni mai grave: spargeri de locuinte, furturi din societãtile comerciale, bãtãi între clanurile de rromi, etc. Epidemia de coronavirus a adus înapoi la Murgeni zeci de cetãteni de etnie rromã, asa cã pentru a putea stãpâni fenomenul de „neascultare” a ordonantelor militare si a izolãrii la domiciliu, politia din Murgeni are forte sporite: jandarmi, agenti SAS (mascati), care au de treabã cât cuprinde, Murgeniul fiind „campion” la numãrul de amenzi date cetãtenilor care încalcã dispozitiile Ordonantelor Militare. Iar acum, „bomboana de pe coliva” linistii orasului Murgeni, lipseste iluminatul stradal! Degeaba au patronii camere de luat vederi, de supraveghere, etc, cã dacã nu ai luminã pe stradã, filmeazã doar bezna! Am aflat cã iluminatul stradal tine de Primãria Murgeni, adicã este în administrarea institutiei. Am sunat pe primarul Ioan Buta care, de voie de nevoie, ne-a rãspuns la telefon.

„Murgeniul are o ratã a infractionalitãtii mai micã decât alte orase din judet si din tarã”

Am solicitat primarului Buta sã ne spunã dacã stie sau are informatii despre faptul cã în orasul Murgeni oamenii s-au plâns cã nu au apã de vineri (10 aprilie – n.r.), în plinã epidemie de coronavirus si cã iluminatul pe strada principalã lipseste cam de joi (9 aprilie) iar noaptea devine un rai pentru infractorii din Murgeni si un cosmar pentru politie, armatã, jandarmi care trebuie sã supravegheze o zonã în care nu vezi pe unde mergi.

„Nu este adevãrat cã nu au apã, doar un cartier n-a avut vineri apã douã ore. S-a spart o conductã, cineva s-a conectat la reateaua de canalizare si utilajul care a lucrat acolo a rupt o teavã si douã ore a durat reparatia. Da, iluminat stradal nu avem pe strada principalã pentru cã cetãtenii de etnie rromã se leagã la reteaua electricã a orasului ilegal. Uitã sã se deconecteze, firele se înfierbântã si îmi ard contactorii. Doar pe un sector nu am iluminat stradal acolo unde am anumite persoane de etnie rromã care se leagã ilegal. În rest, tot Murgeniul este luminat. Avem dosar penal pentru acest lucru, pentru persoanele care s-au legat ilegal. Nu sparge nimeni casele. Sã nu-si mai facã lumea probleme atât! Gradul de infractionalitate este cu mult mai mic decât în alte zone din tarã! Nu trebuie sã denigrati atâta Murgeniul! Mai multe cazuri se întâmplã la Bârlad, la Vaslui… Avem si noi uscãturile noastre, dar nu mai multi decât în alte orase din judet si din tarã”, a precizat primarul Ioan Buta. Un singur lucru a uitat sã precizeze edilul Murgeniului: când va da drumul la iluminatul stradal! Sã sperãm cã nu la Pastele Cailor …

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.