spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bârlãdeanul Vlad Mãrgãrint a tradus pentru medicii români ghidul Coreei de Sud pentru combaterea COVID-19! (FACSIMIL)

- Advertisement -

IMPLICARE…Bârlãdeanul Vlad Mãrgãrint, Postdoctorand NYU Shanghai, Doctorat Universitatea din Oxford 2019, a tradus din englezã în românã ghidul Coreei de Sud pentru combaterea COVID-19, care explicã în detaliu procedurile lor din institutiile sanitare (spitale, clinici din linia 1 etc). Este un ghid folosit într-o tarã care a avut succes în reducerea numãrului celor infectati si care ar putea fi util celor interesati sã-l citeascã. Pentru aceastã implicare, Vlad Mãrgãrint a fost felicitat, alãturi de întreaga echipã, de ministrul economiei Virgil Popescu, care a adresat multumiri celor cu care a lucrat Vlad Mãrgãrint la aceastã traducere, într-un timp record! „Vreau sã aduc multumiri speciale unei echipe de voluntari care a depus o muncã titanicã, în ultimele 7 zile, pentru a traduce un ghid extins ce contine mãsurile luate de Coreea de Sud pentru a combate criza coronavirusului. Când am auzit cã se lucreazã la acest document, am luat legãtura cu Vlad Mãrgãrint pentru a-i transmite cã suntem interesati de solutiile care au fost aplicate în Coreea de Sud, unul dintre statele care a reusit sã minimizeze efectele nefaste ale acestui virus.Ghidul a fost finalizat si am primit permisiunea echipei de a-l prezenta colegilor din Guvern.”, a spus ministrul Virgil Popescu. Pe site-ul nostru gãsiti Ghidul Covid-19, tradus, pus la dispozitie de bârlãdeanul Vlad Mãrgãrint.

Vlad Mãrgãrint a absolvit Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, apoi Facultatea de Matematicã de la Universitatea din Bucuresti. Pe când era liceean, Vlad Mãrgãrint era o prezentã constantã la olimpiadele internationale. În fiecare an a fãcut parte din lotul olimpic national la fizicã, astrofizicã si astronomie, fiind pregãtiti în „laboratorul” de astrofizicieni ai Asociatiei Sirius UNESCO, de profesorul Ioan Adam. În 2009 a luat argintul la Olimpiada Internationalã de Astronomie (gãzduitã de Iran), iar în 2010 a luat bronzul la aceeasi olimpiadã, care a avut loc în China. Vlad este unul dintre tinerii bârlãdeni care poate demonstra oricând cã tenacitatea îti poate împlini cele mai frumoase vise. Acum este Postdoctorand NYU Shanghai, Doctorat Universitatea din Oxford 2019, iar el pledeazã pentru România oriunde ajunge.

„Împreunã cu Bayar Ilhan, am cãutat voluntari pentru traducerea din englezã în românã a ghidului Coreei de Sud pentru combaterea COVID-19 care explicã în detaliu procedurile lor din institutiile sanitare (spitale, clinici din linia 1 etc) . Este un ghid folosit într-o tarã care a avut succes în reducerea numãrul celor infectati si care ar putea fi util celor interesati sã-l citeascã. La initiativa Prof. Sebastian Seung de la Universitatea Princeton, documentul a fost tradus  din coreanã în englezã folosind crowdsourcing. Ne-a încurajat si pe noi sã îl traducem în limba românã. Am solicitat ajutor de la medici infectionisti/epidemiologi si traducãtori profesionisti pentru termenii tehnici, ajutor care a fost binevenit.  Am finalizat prima versiune complet tradusã în limba românã a Ghidului Coreei de Sud pentru combaterea COVID-19 care contine detalii complete legate de organizarea în spitale cât si proceduri esentiale generale de organizare.

Acest lucru nu ar fi fost posibil atât de rapid fãrã implicarea a peste 20 de voluntari: medici rezidenti, profesori, cercetãtori, traducãtori autorizati etc. din toate zonele României si din strãinãtate. Numele lor sunt marcate la începutul documentului si meritã toatã aprecierea noastrã pentru efort! Lucrãm la versiunea 2.0 (cea finalã) cu text uniformizat si parcurs de traducãtori profesionisti si medici pe care o sã o facem publicã alãturi de numele tuturor celor implicati (dacã ne vor da acordul).”, a mentionat Vlad Mãrgãrint pe pagina sa de socializare.

Ministrul Economiei,Virgi Popescu, a multumit public bârlãdeanului pentru implicare!

„Vreau sã le multumesc pe aceastã cale celor doi coordonatori, Vlad Mãrgãrint si Bayar Menzat, dar si restului echipei: Adriana Anusca, Lucian Bagu, Ana – Mãdãlina Bocancea, Cristiana Bãnila, Anca Bunda, Cristina Dolea, Angela Dumitran, Andra Cazacu, Raluca Cezara Popa, Georgiana Ghetie, Laura Georgescu, Bianca Patrut, Ana Popescu Ramona Pastalac, Sabina Serbu, Andreea Berkhout, Alexandra Radu, Marius Ungureanu si Veronica Zaharia. Se dovedeste cã în vremuri de crizã doar împreunã, cu dedicare, gãsim cele mai bune solutii pentru a învinge!”, a scris ministrul Virgil Popescu.

CovidPlaybook_RO_v0.91_optimizat

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.