spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Oameni nevoiasi, în vremea pandemiei. Iatã cum îi puteti ajuta

- Advertisement -

SÃ FIM GENEROSI… În timp ce majoritatea oamenilor si-au fãcut sau se pregãtesc sã-si facã provizii de alimente pentru câteva luni, în familiile nevoiase din satele vasluiene dãinuie sãrãcia si frica de a nu se infecta sau de a iesi din casã si de a nu primi amendã pentru cã nu au declaratia pe propria rãspundere. Este realitatea pe care Asociatia „Dragoste descultã” o vede ori de câte ori merge pe teren în aceastã perioadã si la care îi îndeamnã pe cei cu posibilitãti financiare mai mari sã se gândeascã. „Atunci când oamenii sunt în izolare, bãtrâni si singuri, cea mai mare bucurie pe care le-o puteti face sunt câteva minute de atentie îndreptatã spre povestile lor. Când mã mai întrebati de unde sã începeti sã-i ajutati pe oameni, începeti de aici. Lãsati-vã pe voi deoparte câteva minute si trãiti povestea omului pe care îl macinã mai mult decât orice… singurãtatea”, a transmis Magda Sãvuicã, fondatoarea ONG-ului „Dragoste descultã”.

Cei care vor sã se alãture echipei „Dragoste descultã” si sã-i ajute pe oamenii nevoiasi de la sate, o pot face donând bani, produse la sediul din Negresti sau comandate online. „Nu cred cã mai e un secret pentru nimeni cã în aceastã perioadã ne concentrãm toate eforturile sã ducem oamenilor de care ne îngrijim de atâta vreme (si altora de care aflãm pe parcus) alimente atât de necesare, lemne de foc, produse de igienã si apã. Multi dintre ei sunt în izolare la domiciliu sau nu se pot deplasa din cauza vârstei. Ne-ati întrebat de ce avem nevoie, iata lista: alimente – ulei, fãinã de grâu, mãlai, drojdie, apã (mai ales în zonele unde gospodãriile nu dispun de o fântânã proprie), zahãr, fasole, orez, cartofi, pastã tomate, zacuscã, pateu, delicat, conserve, sare, lapte praf; produse de igienã – spirt, dezinfectant, sãpun solid/lichid, mãsti de protectie, mãnusi chirurgicale, sampon, servetele umede, pampers, detergent manual; medicamente: siropuri pentru copii, paracetamol, nurofen, aspirinã, strepsils, decasept, gel pentru durere. Extra: Carne, salam. Ce avem nevoie urgent si nu gãsim sã cumpãrãm în zona noastrã: fãinã de grâu, spirt/dezinfectant, ulei (e foarte scump), drojdie, mãsti/mãnusi pentru cabinetele medicale si pentru echipa noastrã”, a explicat Magda Sãvuicã. Pentru cei care pot face donatii în bani, contul asociatiei este urmãtorul: Banca Comercialã Românã, IBAN ROL: RO30RNCB0262161578590001, IBAN EURO: RO03RNCB0262161578590002, SWIFT: RNCB RO BU, REVOLUT 0741010988. PAYPAL: paypal.me/loveisaction. Adresa sediului este
str Mihail Kogãlniceanu, nr 27A, oras: Negresti, cod postal 735200, jud. Vaslui, telefon: 0741010988, Magdalena Sãvuicã, Asociatia „Dragoste descultã”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.