spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Clanul Drosu din Bârlad s-a mai „subtiat” cu doi membri, arestati pentru tâlhãrie calificatã! (FOTO)

- Advertisement -

INCREDIBIL Doi indivizi din clanul Drosu, Irinel Gabriel si Cosmin Adrian, au ajuns ieri dupã gratii, dupã ce au tâlhãrit un minor din Murgeni si au furat la greu din douã autoturisme pe care le-au spart noaptea. Faptele au fost sãvârsite în perioada 2 martie – 7 aprilie, politistii punând punct activitãtilor infractionale ale celor doi frati, pe data de 8 aprilie când i-au retinut pentru anchetã. Judecãtorii bârlãdeni au dispus ieri arestarea lor pentru 30 de zile, fiind introdusi în arestul IPJ Vaslui. De mentionat cã unul dintre ei are numai 15 ani, iar fratele mai mare, capul actiunilor de furt si tâlhãrie … doar 22 de ani! Faptele celor doi, sãvârsite în timpul Stãrii de Urgentã, vor fi aspru pedepsite, ei încãlcând cu bunã stiintã ordonantele militare!

Pe rolul Judecãtoriei Bârlad, prin videoconferintã, s-a desfãsurat ieri judecarea dosarului penal prin care Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad a solicitat eliberarea de mandate de arestare preventivã pentru doi indivizi care au furat si tâlhãrit în perioada 2 martie – 7 aprilie. Este vorba despre doi frati din clanul Drosu, Cosmin Adrian si Irinel Gabriel, de 15 si 22 de ani. Judecãtorii bârlãdeni au emis mandatele de arestare preventivã.

„Dispune arestarea preventivã a inculpatului DROSU COSMIN ADRIAN, pentru sãvârsirea infractiunilor de: complicitate la infractiunea de furt calificat si furt, pe o perioadã de 30 de zile, de la data de 09.04.2020 pânã la data de 08.05.2020, inclusiv. Dispune arestarea preventivã a inculpatului DROSU IRINEL-GABRIEL, pentru sãvârsirea infractiunilor de: tâlhãrie calificatã (douã fapte), pe o perioadã de 30 de zile, de la data de 09.04.2020 pânã la data de 08.05.2020, inclusiv.”, este minuta afisatã pe site-ul Judecãtoriei Bârlad.

Faptele celor doi frati Drosu: au furat din autorisme si au tâlhãrit un minor!

Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bârlad i-au retinut pe cei doi frati Drosu pentru sãvârsirea infractiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat si tâlhãrie. Oamenii legii au probat activitatea infractionalã a celor doi, bãnuiti de comiterea infractiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat si tâlhãrie.

„În urma cercetãrilor efectuate, politistii vasluieni au stabilit cã, în ziua de 05 aprilie a.c., cei doi frati au spart geamul din partea dreaptã fatã a autoturismului proprietate a unui bãrbat de 57 ani, din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, parcat pe o stradã din cartierul Munteni, iar din interiorul acestuia au sustras o borsetã, în care se afla suma de 2400 lei, dar si un portofel, în care se afla atât suma de 300 lei, cât si mai multe acte si carduri. Totodatã, politistii au stabilit faptul cã cei doi frati sunt autorii unui alt furt din autoturism, comis la data de 7 aprilie, în dauna unei femei de 45 de ani, din municipiul Bârlad. Din interiorul autoturismului parcat pe strada Petru Rares, din municipiul Bârlad, cei doi au sustras un telefon mobil în valoare de 700 lei. De asemenea, în sarcina minorului de 15 ani s-a retinut si infractiunea de tâlhãrie calificatã, comisã la data de 2 martie, asupra unui elev de 17 ani, din orasul Murgeni, judetul Vaslui, când, prin constrângere, l-a deposedat de suma de 400 lei si de telefonul mobil. Pânã în prezent nu a fost recuperat prejudiciului creat. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale.”, a mentionat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ce spune la lege!

Pentru informarea celor care mai au de gând sã comitã infractiuni de acest gen, prezentãm si ce pedepse riscã, conform Codului Penal, pentru sãvârsirea faptelor pe perioada Stãrii de Urgentã.

„Potrivit Codului penal, orice infractiune sãvârsitã în timpul stãrii de urgentã poate fi pedepsitã în regim agravat, la pedeapsa prevãzutã de lege pentru respectiva infractiune putându-se adãuga un spor de pânã la 2 ani închisoare. Astfel, potrivit Codului penal, sãvârsirea infractiunii de cãtre o persoanã care a profitat de starea de urgentã constituie o circumstantã agravantã generalã, ce poate fi aplicabilã în cazul sãvârsirii oricãrei infractiuni, fie cã aceasta este cuprinsã în Codul penal, fie în orice altã lege (ordonantã de urgentã). Pedeapsa aplicatã în cazul de mai sus va fi stabilitã, potrivit Codului penal, dupã cum urmeazã: se poate aplica o pedeapsã pânã la maximul special, iar dacã maximul special nu este suficient, în cazul închisorii se poate adãuga un spor pânã la 2 ani, care nu poate depãsi o treime din acest maxim.”, stã scris negru pe alb în Codul Penal. Ca exemplu, putem lua cele douã infractiuni ale fratilor Drosu:

Furtul calificat sãvârsit prin violare de domiciliu sau sediu profesional, dacã infractorul a profitat de starea de urgentã, se pedepseste cu un maximum 9 ani închisoare (7 ani închisoare pentru infractiunea de furt calificat, la care se adaugã 2 ani, pentru retinerea circumstantei agravante). Tâlhãria calificatã sãvârsitã în timpul noptii, cea care a avut ca urmare vãtãmarea corporalã sau moartea victimei, dacã infractorul a profitat de starea de urgentã, se pedepseste, în functie de ipotezã, cu un maximum 12, 14 ori 20 ani închisoare (10, 12 ori 18 ani închisoare pentru variantele infractiunii de tâlhãrie enumerate, la care se adaugã 2 ani, pentru retinerea circumstantei agravante).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.