spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sãteanul care a luat politistii la bãtaie, din cauza declaratiei pe proprie rãspundere, nu scapã de gratii!

- Advertisement -

INCULPAT… Marius, bãrbatul de 39 de ani, din Stãnilesti, cel care a izbutit sã fie primul român arestat, din cauzã cã nu a vrut sã prezinte declaratia pe propria rãspundere, ba, a mai luat si la bãtaie politistii, nu scapã de gratii. Acesta a contestat imediat mãsura arestãrii la domiciliu, dar Tribunalul Vaslui i-a respins solicitarea. Bãrbatul, spun apropiatii, a dat vina pe „o neîntelegere”, în toatã situatia, numai cã nu prea a putut justifica de ce a îmbrâncit unul dintre oamenii legii, iar celuilalt i-a dat cu pumnul în fatã.

Bãrbatul din Stãnilesti va rãmânme dupã gratii, cãci, în urma solutionãrii grabnice a contestatiei formulate de inculpat, Tribunalul Vaslui i-a respins cererea prin care dorea sã fie cercetat în arest la domiciliu sau în control judiciar. Dovezile prezentate în instantã, prin care bãrbatul a refuzat sã prezinte documentele echipajului mixt, care efectua verificãri pe raza localitãtii Stãnilesti, a înjurat oamenii legii, luând apoi la bãtaie doi politisti, au convins judecãtorii cã persoana reprezintã pericol public concret si, ca atare, trebuie sã stea în arest prezentiv. El este acuzat de douã fapte de ultraj. De reamintit cã echipajul de Politie l-a gãsit pe bãrbat pe raza localitãtii Stãnilesti, în seara zilei de 1 aprilie. Era în jurul orelor 21,00. Atunci când politistii au vrut sã îl legitimeze, el a reactionat agresiv. A refuzat sã prezinte vreun document de identitate sau o declaratie pe propria rãspundere, iar când oamenii legii au insistat, acesta s-a apucat sã îi înjure. Mai mult, vrând sã scape, pe un politist l-a îmbrâncit, iar pe altul l-a lovit la nivelul fetei.

A luat politistii la bãtaie, furios cã îi cer explicatii pentru cã umblã prin sat, fãrã un motiv întemeiat!

„La data de 31 martie a.c., ora 21:00, o patrulã din cadrul Sectiei 4 Poliție Ruralã Husi, ce se afla în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza satului Stãnilesti, a depistat si oprit pentru legitimare un bãrbat de 39 de ani, domiciliat în aceeasi localitate, ce se deplasa pe un drum public. Persoanei i s-a solicitat sã prezinte un document de identitate în vederea legitimãrii, sã precizeze locul si motivul deplasãrii, conform ordonantelor militare în vigoare, prezentând declaratia pe proprie rãspundere sau adeverinta de la angajator, dupã caz. Bãrbatul a refuzat sã se legitimeze, devenind agresiv verbal si fizic, proferând amenintãri si expresii jignitoare la adresa unuia dintre politisti. Încercând sã îsi asigure scãparea, a împins unul dintre politisti, iar pe al doilea l-a lovit în zona fetei. În cauzã, a fost sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi care a preluat efectuarea cercetãrilor sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ultraj”, au comunicat reprezentatii IPJ Valsui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.