spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Garnizoana Bârlad a aniversat, fãrã invitati, 16 ani de la aderarea României la NATO! (FOTO)

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE TRISTÃ… Aprilie 2004 – Aprilie 2020, 16 ani de parteneriat NATO. Pe baza unei propuneri legislative, începând cu anul 2005, „Ziua NATO în România” se celebreazã în prima duminicã a lunii aprilie.

În data de 2 aprilie 2004, Drapelul României a fost arborat pentru prima datã la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles, ca urmare a aderãrii oficiale a tãrii noastre la Alianta Nord-Atlanticã la 29 martie 2004. Astãzi, dupã 16 ani de apartenentã la cea mai puternicã aliantã politico-militarã din lume, profilul României de partener de încredere al NATO se reflectã prin continuitate, coerentã si dinamism în sustinerea intereselor nationale în materie de securitate. România a fost si continuã sã fie prezentã, alãturi de aliati, în operatiile si misiunile NATO, menite sã promoveze stabilitatea si securitatea la nivel global. Pe baza unei propuneri legislative, începând cu anul 2005, „Ziua NATO în România” se celebreazã în prima duminicã a lunii aprilie.

În actuala situatie epidemiologicã, ieri, 5 aprilie, la sediul Regimentului 52 Artilerie Mixtã „General Alexandru TELL” din Bârlad, s-a desfãsurat într-un format restrâns, ceremonia care a marcat 16 ani de la momentul aderãrii României la NATO.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.