spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Iatã cine sunt câstigãtorii concursului de creatie literarã „Mlãdite literare”

- Advertisement -

PREMIANTI… Numãrul 2 al brosurei „Mlãdite literare” a iesit de sub tipar. Cuprinde cele mai bune poezii si proze ale elevilor din judetul Vaslui, care au participat la concursul de creatie literarã, organizat de Biblioteca „Nicolae Milescu Spãtarul”. „Ne bucurãm si asteptãm cu emotie si bucurie Festivitatea de premiere. O sã revenim cu amãnunte legate de desfãsurarea evenimentului: data si locul desfãsurãrii. Anul acesta am afisat premiantii în ordine alfabeticã, nu în ordinea premiului obtinut. Pentru a mentine suspansul, premiile vor fi anuntate, în direct, în cadrul Festivitãtii de premiere. Aceasta va avea loc în data de 23 aprilie 2020, la Biblioteca Judeteanã „Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui. Felicitãri tuturor participantilor!”, a transmis biblioteca judeteanã.

Iatã lista câstigãtorilor de la categoria I (10-14 ani): Botoroga Aura Maria si Vidaicovici Riana Cãtãlina de la Scoala cu clasele I-VIII Sãlceni (Pochidia), Ignat Bianca Elena de la Scoala Gimnazialã „Nicolae Milescu Spãtaru” Feresti, Jora Daria Maria si Rîpan Teodora de la Scoala „Manolache Costache Epureanu Bârlad”, Livint Stefania de la Liceul „Stefan cel Mare” Codãesti, Ursu Adelina Andreea de la Scoala „Sfântul Ierarh Luca” Costesti. La categoria a II-a (15-18 ani), câstigãtorii sunt Butnaru Elena Diana, Croitoru Luminita Mihaela, Miron Maria Xenia, Munteanu Lorena Nicoleta de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, Ciobanu Roxana Elena de la Liceul „Stefan cel Mare” Codãesti, Lazanu Andreea Cosmina Magdalena de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad si Petrea Roberta Iulia de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui.

„Ne-au încântat sufletele prin sensibilitatea creatiilor”

Initiativa Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a urmãrit sã atragã elevii cu vârsta între 10 si 18 ani sã-si exprime, în mod creativ, ideile atât în prozã cât si în versuri. „Ne-am bucurat cã, si în acest an, elevii au fost interesati sã participe la acest gen de activitãti si suntem siguri cã urmãtoarea editie a concursului va fi asteptatã cu emotie si nerãbdare de acestia.Temele propuse, precum familia, prietenia, iubirea, toleranta, bunãtatea, empatia, au fost îndeajuns de vaste încât sã ofere participantilor spatiul propice pentru dezvoltarea imaginatiei si pentru a lãsa emotiile sã curgã în directia creatoare. Juriul, alcãtuit din poetul si bibliotecarul Mihai Apostu, poeta si bibliotecara Alina Tanasã si profesorul Iulian Lavric, a urmãrit, prin notarea lor, respectarea temelor, creativitatea, originalitatea, mesajul transmis si scrierea corectã din punct de vedere gramatical. Felicitãm participantii pentru cã ne-au încântat sufletele prin sensibilitatea creatiilor si multumim celor implicati în organizarea concursului – bibliotecari, profesori, juriu – pentru profesionalism si dãruire”, a mai transmis biblioteca judeteanã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.