spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Au iesit noaptea sã fure o autoutilitarã, dar au ajuns în arest!

- Advertisement -

AU ÎNTRECUT LIMITA… Trei bãrbati din Bârlad, au primit ieri mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile, pentru sãvârsirea infractiunilor de tentativã la tâlhãrie calificatã, tulburarea ordinii si linistii publice, complicitate la furt calificat si lovire sau alte violente. S-au ales si cu câte o amendã de 2000 de lei de cãciulã, pentru cã au încãlcat Ordonanta Militarã nr.3 si au iesit noaptea din casã, fãrã declaratie pe propria rãspundere… cã mergeau la furat!

Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bârlad au probat activitatea infractionalã a trei bãrbati, cu vârste între 25 si 34 de ani, din Bârlad, bãnuiti de comiterea infractiunilor de tentativã la tâlhãrie calificatã, tulburarea ordinii si linistii publice, complicitate la furt calificat si lovire sau alte violente. În urma cercetãrilor efectuate, politistii bârlãdeni au stabilit faptul cã, în noaptea de 3/4 aprilie a.c., ora 00:20, un bãrbat de 34 de ani, Liviu Sterian Vicol, a fost surprins de un martor, în timp ce pãtrunsese, prin efractie, într-o autoutilitarã parcatã pe strada Ardeal, din municipiului Bârlad. Bãrbatul, însotit de alte douã persoane, Ionut Drosu si Vlãdut Costel Bucãtaru, l-a amenintat pe martor, dupã care a încercat sã îsi asigure scãparea, prin fugã.

Urmãrire si bãtaie ca-n fime!

În urma sa, au plecat cu autoutilitara martorul si proprietarul vehiculului din care a incercat bãrbatul sã sustragã bunuri. Cei doi l-au urmãrit pe Liviu Sterian Vicol pânã în zona Liceului Tehnologic „Petru Rares”, unde au fost loviti cu pumnii în zona fetei, atât de autor, cât si de ceilalti bãrbati, complici la tentativa de furt calificat, Ionut Drosu si Costel Vlãdut Bucãtaru. Bãrbatii, în vârstã de 25, respectiv 33 de ani, au asigurat protectia autorului atât pe timpul pãtrunderii în autoutilitarã, dar si ulterior, odatã cu fuga de la locul faptei.

Politia, Jandarmii, Armata…

În timp ce persoanele vãtãmate erau agresate de cãtre cei trei bãrbati, la fata locului a ajuns si intervenit o patrulã de politie care se afla în zonã. Cele trei persoane bãnuite de comiterea faptelor sus-mentionate au continuat comportamentul agresiv si în prezenta politistilor, motiv pentru care, la fata locului au intervenit echipaje suplimentare, iar pentru imobilizarea celor trei bãrbati a fost nevoie de utilizarea mijloacelor din dotare (spray iritant-lacrimogen si cãtuse). Persoanele vãtãmate au suferit vãtãmãri corporale ce vor necesita pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Arestarea si amendarea!

„În cursul zilei de 4 aprilie a.c., împotriva bãrbatilor a fost luatã mãsura retinerii pe o perioadã de 24 de ore, iar astãzi, acestia au fost prezentati Judecãtoriei Bârlad, care a dispus arestarea lor preventivã, pentru o perioadã de 30 de zile. Fatã de bãrbati a fost luatã si mãsura sanctionãrii contraventionale cu amendã de 2.000 lei fiecare, pentru încãlcarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/2020. Cercetãrile sunt continuate în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatilor.”, a mentionat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

„Admite propunerea de arestare preventivã formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad în dosarul de urmãrire penalã si dispune arestarea preventivã pe o perioadã de 30 de zile, de la data de 05.04.2020 pânã la data de 04.05.2020 inclusiv, a inculpatilor: 1. VICOL LIVIU-STERIAN, pentru sãvârsirea infractiuni de tentativã la tâlhãrie calificatã, 2. DROSU IONUT, pentru sãvârsirea infractiunilor de: – complicitate la furt calificat, lovirea sau alte violente ( douã victime). 3. BUCÃTARU VLÃDUT-COSTEL, pentru sãvârsirea infractiunilor de: – complicitate la furt calificat. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivã pentru inculpatii VICOL LIVIU-STERIAN, DROSU IONUȚ, BUCÃTARU VLÃDUT-COSTEL”, este sentinta de pe site-ul Judecãtoriei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.