spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Apel disperat: „vã rugãm, ajutati-l pe Cãtãlin! A muncit toatã viata la mãnãstiri si acum nu are unde sã stea”

- Advertisement -

APEL… Un tânãr din Vaslui are nevoie urgentã de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cãtãlin Vîntu are 32 ani si o poveste impresionantã de viatã: a trãit pânã la 18 ani la Casa de Copii, apoi un timp a stat la sora sa, iar apoi, câtiva ani, a lucrat la mãnãstirile din Moldova si Bucovina. De o bucatã de timp, se aflã în Timisoara. De luni, însã, trebuie sã pãrãseascã locuinta în care stã si nu stie încotro s-o apuce. „Doamna care l-a cazat pânã acum a zis cã de luni intrã în somaj tehnic si nu-l mai poate tine, am apelat la Arhiepiscopia Timisoarei, dar mi s-a zis sã apelez la Politie. Politia e ocupatã acum cu alte probleme, dar dacã e totul închis si s-au impus reguli, nu trebuie sã uitãm cã regulã este si iubirea fatã de semenii nostri. Vã rog, ajutati-l pe Cãtãlin, nu-l lãsati pe drumuri. L-as ajuta eu, dar sunt din Suceva, unde nu se poate intra. Vã garantez cã e un bãiat bun, muncitor si nu face probleme, îl cunosc de pe vremea când muncea la Mãnãstirea Putna, unde am muncit si eu o perioadã”, a povestit o cunostintã de-a tânãrului.

Cãtãlin este de loc din comuna Hoceni, satul Oteleni. Pãrintii l-au abandonat de mic, pentru cã mai aveau acasã o fatã si doi bãieti. Pânã la 18 ani a crescut la Casa de Copii, iar apoi l-a luat la ea sora sa. „Nu stiu câtã grijã a avut de el, cã îl trimitea mereu sã munceascã pe la mãnãstiri si apoi îl fãcea de bani. A muncit pe la Mãnãstirea Frãsineni, pe la Mãnãstirea Putna, în gospodãrie, la orice îl puneau preotii. Cunosc cazul îndeaproape, Cãtãlin e un bãiat bun, muncitor, nu furã, nu face probleme, dar este istovit de toate necazurile si gonit din toate pãrtile”, a povestit femeia care ne-a semnalat cazul.

„Biserica trebuie sã-l ajute mãcar pânã îsi rezolvã problemele cu familia”

De asemenea, aceasta a povestit cã a încercat sã caute întelegere la fratii tânãrului, însã în zadar: „unul dintre frati stã la casa pãrinteascã, unde are dreptul si el, Cãtãlin, sã stea, cã nu s-a fãcut succesiunea. Când mi-a zis cã e adventist, l-am întrebat: <dacã cunosti Biblia, cum facem cu fratele?>. Mi-a zis cã el s-a ocupat de pãrinti, i-a îngrijit, i-a înmormântat. Foarte bine, dar pe el, dacã e mai mic, îl lãsãm pe drumuri? Le-am zis cã nu e corect cum procedeazã, cã are aceleasi drepturi ca si ei, cã fratii între ei trebuie sã se ajute, dar nu vor sã înteleagã, îl trimit sã stea la mãnãstiri. Încerc sã iau legãtura cu cineva de la Episcopia Husilor, pentru cã biserica trebuie sã-l ajute mãcar pânã îsi rezolvã problemele cu familia, pentru cã are si el dreptul lui la casa pãrinteascã. Sper sã citeascã cineva si sã-l ajute, cã suntem oameni, mai ales cã Dumnezeu ne dã niste semne sã ne întoarcem la credintã mãcar în ultimul moment, cã noi nu mai vedem pe aproapele nostru. V-am zis, l-as lua la mine, dar eu sunt din Vicovu de Sus, din Suceva, nu se poate intra în judet decât în anumite circumstante. Vã rog foarte mult, ajutati-l pe Cãtãlin, nu-l lãsati pe drumuri”. Cei care pot si vor sã-l ajute pe Cãtãlin, sã ne trimitã un mesaj pe adresa de e-mail a redactiei office@vrn.ro sau Facebook-ul – Vremea Nouã Stiri Vaslui, pentru a putea intra în legãturã cu acesta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.