spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

„Scoala altfel” se mutã în online, ISJ Vaslui vine cu idei de activitãti virtuale

- Advertisement -

PROGRAM… Profesorii din Vaslui sunt îndemnati sã desfãsoare programul „Scoala altfel” în mediul online, prin intermediul instrumentelor web în educatie. Astfel, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a publicat ieri pe site o listã cu site-uri importante pe care profesorii le pot accesa împreunã cu elevii: tururi virtuale ale unor destinatii turistice precum Marele Zid Chinezesc, Piramidele din Egipt, Taj Mahal (India), Colosseum, Palatul Buckingham, Grãdina Zoologicã din Atlanta, din cea din Dublin sau din California. De asemenea, pot viziona spectacole de teatru precum cele puse la dispozitie de Teatrul Tãndãricã sau Opera Comicã pentru copii si pot vizita muzee precum Muzeul Luvru (Paris), Muzeul Vaticanului, British Museum, Muzeul Picaso, Muzeul National al Fortelor Aeriene ale SUA.

Inspectorul pentru activitãti extrascolare, prof. Monica Mustãtea, cel care a realizat aceastã listã, a prezentat, totodatã, platformele si jocurile puse la dispozitie de institutiile din Vaslui, precum si cele dezvoltate de alte institutii si asociatii la nivel national: caietul elevului adolescent, 30 de jocuri si activitãti distractive-educative, sertarul pedagogic, sfaturi practice si ajutor în privinta anxietãtii, toate disponibile pe site-ul Centrului Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã Vaslui (www.cjrae-vaslui.ro); Campusul virtual al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, scoalapenet.ro, Biblioteca virtualã Humanitas, biblioteca digitalã mondialã UNESCO, cãrti-opere pentru examene disponibile pe biblio.net, precum si cursuri gratuite de limbi strãine disponibile pe www.duolingo.com.

„Scoala altfel: Sã stii mai multe, sã fii mai bun!”, din 2011 si pânã azi

Implementat pentru prima datã în anul scolar 2011-2012, programul „Scoala altfel” a fost apoi redenumit în anul scolar 2012-2013 „Sã stii mai multe, sã fii mai bun”, iar în prezent se numeste „Scoala altfel: Sã stii mai multe, sã fii mai bun!”. În ce constã programul? În fiecare an scolar este planificatã o sãptãmânã care este dedicatã activitãtilor educative extracurriculare si extrascolare. Scopul lui este implicarea tuturor prescolarilor/elevilor si a cadrelor didactice în activitãti care sã rãspundã intereselor si preocupãrilor diverse ale prescolarilor/elevilor, sã punã în valoare talentele si capacitãtile acestora în diferite domenii, nu neapãrat în cele prezente în curriculumul national si sã stimuleze participarea lor la actiuni variate, în contexte nonformale. Programul poate fi derulat pe baza unei planificãri ce rãmâne la decizia fiecãrei unitãti de învãtãmânt, conform ordinului ministrului educatiei nationale si cercetãrii stiintifice privind structura anului scolar, valabil în anul scolar respectiv.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.