spot_img
21.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Italienii de la Misericordia di Prato au donat 1000 de euro pentru echipamente de protectie la Suletea! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

INIMI MARI… Desi trec printr-o crizã groaznicã, având cele mai multe victime cauzate de pandemia de coronavirus, „fratii” italieni din Misericordia di Prato, ai celor din comuna Suletea, au fãcut un gest impresionant! „Astãzi, (4 martie – n.r.) oamenii cu inimã mare din Italia, cei care ne-au donat si ambulanta, ne-au trimis 1000 de euro pentru a ne procura echipamentele necesare echipelor mobile constituite la nivelul Primãriei Suletea!” a scris pe pagina sa de Facebook primarul Ciprian Tamas, din Suletea.

Primarul comunei Suletea, Ciprian Robert Tamas, a precizat pentru cotidianul Vremea NOUÃ, cã „intentia lor generoasã a fost sã ne trimitã echipamentele prin curier dar, acum, nu se mai poate! Mesajul adresat comunitãtii noastre de seful Serviciului de Ambulantã din cadrul Misericordia di Prato, Cristian Gori, este unul de solidaritate, prin care ne îndeamnã sã stãm acasã!”, a spus primarul Tamas. Alãturi de îndemnul sefului Ambulantei din Prato, a fost si preotul Petru Tamas, unchiul primarului din Suletea, care a tradus pentru suleteni ce a transmis Cristian Gori. Esenta a ceea ce spune Cristian Gori este urmãtoarea: „Stati în casã! Nu vã expuneti. Nu faceti aceleasi greseli ca noi, italienii”.

„Vã spune sã rãmâneti în case, deoarece virusul s-a rãspândit foarte rapid în Italia si nu sunt medicamente, tratamente, vaccinuri împotriva acestui virus! Vã îndemn si eu sã stati în case, sã pãstrati distanta de la o persoanã la alta, sã vã spãlati pe mâni si sã ascultati de ceea ce vã transmit autoritãtile”, a tradus preotul Petru Tamas.

„Mesajul este tradus de pãrintele Petru Tamas, unchiul meu, un om, de altfel, deosebit si cu dragoste de oameni! Le multumesc amândurora, si le promitem solidar cã vom tine cont de indicatiile lor! Dumnezeu sã apere Italia si România si pe cetãtenii lor!!! Cei aflati la necaz au putere sã ajute în continuare, pentru cã acesta este harul lor primit de la Dumnezeu! Nu suntem cel mai puternic popor din Europa, dar suntem alãturi de tine, Italia, cu nodul în gât si inimile unite în rugãciune! La Bella Italia! Rãdãcina romanã a existentei noastre e în suferintã si întristare. E într-o dramaticã situatie de crizã care ne paste si ne aprovizioneazã propria noastrã crizã. Avem români peste tot, dar în Italia sunt cu milioanele. Intim legati de locurile lor de muncã si de cultura cotidianã italianã. Multumim, Misericordia di Prato, sunteti minunati!”, a transmis primarul Ciprian Tamas pentru cei din Italia.

Vã reamintim cã pe 22 iunie, anul trecut, tânãrul primar al comunei Suletea, prof. Ciprian Tamas, a reusit o performantã cel putin unicã în judetul Vaslui. Cu ajutorul unchiului sãu, preotul catolic Petru Tamas, acesta a reusit sã aducã în mijlocul locuitorilor o delegatie din Italia, pe care a pus-o fatã în fatã cu o delegatie de oficiali din judet, precum si din Guvern. A reusit sã aducã în comunã o ambulantã donatã de Asociatia catolicã – „Misericordia di Prato”.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/yi26DZ8Eibs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

CITITI AICI: http://vremeanoua.ro/italienii-de-la-misericordia-di-prato-oaspeti-de-seama-la-suletea-foto-video

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.