spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Bãtaie politicã pe lemne de foc, la Drânceni!

- Advertisement -

TREBURI… În timp ce unii se luptã cu coronavirusul, care pare din ce în ce mai înversunat, altii tot cu politica îsi bat capul! La Primãria Drânceni, de pildã, a sosit recent o adresã de la Politie, prin care se dezvãluie anchetarea modului în care Primãria a cumpãrat lemne, în 2019. Fostul primar, Gelu Pecheanu, actual administrator public, sustine cã doi candidati la postul de primar au fãcut reclamatie la IPJ Vaslui, acuzând cã treaba n-ar fi fost prea legalã.

Primãria Drânceni a avut, în cursul anului 2019, doi primari. Începutul anului l-a prins la cârma comunei pe Gelu Pecheanu care, dupã ce a pierdut lupta în instantã cu Agentia Nationalã de Integritate (ANI), a fost succedat în functie de viceprimarul comunei, Cornel Stoica, devenit astfel primar interimar. Cei doi au fost pârâti, se pare, politistilor, cu privire la modul în care au cumpãrat lemne, pentru diverse constructii, dar si pentru încãlzire. Prin urmare, anchetarea cazului a început, conducerea Primãriei fiind solicitatã sã ducã documentele achizitiilor, atât facturile aferente, cât si avizele de însotire a mãrfii, pentru materialul lemnos, luat în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2019. Unii spun cã plângerea penalã, fãcutã în acest caz, ar fi fãcutã de opozantii politici.

Dacã au fãcut cinstit toate achizitiile, de ce sã nu dea explicatii la organele abilitate? Nu e reclamatie politicã”

„Doi candidati la functia de primar al comunei Drânceni au fãcut o reclamatie la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Vaslui – Serviciul de investigare a Criminalitãtii privind achizitionarea de material lemnos, în perioada 01.01.2019-31.12.2019. Mentionam cã achizitia cantitãtii de 150 metri cubi necesari pentru încãlzirea Primãriei, sãlii de sport, biblioteca, cãmin cultural s-a fãcut în luna decembrie 2019, prin procedura de licitatie publicã în sistemul electronic, prin programul SICAP”, a reactionat fostul primar, Gelu Pecheanu. Nu a dat însã numele celor doi pe care îi bãnuie c-au fãcut reclamatii, însã opozantii politici au avut si ei un mesaj. „Dacã au fãcut cinstit toate achizitiile, de ce sã nu dea explicatii la organele abilitate? Nu e reclamatie politicã. Banul public trebuie justificat, atât. Dacã nu au nimic de ascuns, sã se ducã sã dea explicatii”, au spus opozantii. „O campanie electoralã nu se câstigã prin plângeri penale, ea se câstigã prin proiecte si atragerea de fonduri în comunã, care sã aducã progres si prosperitate. Fereascã Dumnezeu de asa oameni în conducerea Primãriei”, a mai adãugat fostul primar, Pecheanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.