spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Examinãrile pentru viitorii soferi, sistate pentru o perioadã de 30 de zile

- Advertisement -

DECIZIE… Dupã o perioadã de incertitudine, în care au existat întrebãri dacã examinãrile pentru proba practicã sau teoreticã pot continua în judetul Vaslui, ieri, pe baza decretului care instituie starea de urgentã, s-a decis ca toate aceste examene sã fie sistate pânã la data de 17 aprilie 2020, adicã cu douã zile înainte de Paste. Prefectura Vaslui a anuntat, asearã, si despre celelalte mãsuri care se iau în judet, pe celelalte servicii, în contextul luptei contra coronavirus. „Având în vedere evolutia situatiei epidemiologice de pe teritoriul României, în contextul aparitiei si rãspândirii noii forme de coronavirus, care determinã boala COVID-19, vã informãm cã în ceea ce priveste activitãtile desfãsurate în cadrul Biroului Apostilã, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor si Serviciul Public Comunitar de Pasapoarte, se dispun urmãtoarele mãsuri:

1. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor

Suspendarea activitãtii de examinare la nivel national, probele teoreticã si practicã pentru o perioadã de 30 de zile, începând cu data de 17.03.2020, cu posibilitatea de prelungire în functie de evolutia situatiei actuale.

2. Biroul Apostilã

Persoanele care se prezintã pentru depunerea si eliberarea documentelor vor avea acces într-un loc special amenajat, cât mai izolat si cât mai aproape de intrarea în Institutie. Persoana care va desfãsura activitatea de primire si eliberare a documentelor va fi echipatã corespunzãtor, cu echipamentele de protectie. Igienizarea spatiilor destinate de relatii cu publicul va fi realizatã din douã în douã ore, cu personalul propriu.

3. Serviciul Public Comunitar de Pasapoarte

Activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice, respectiv pasapoartele simple temporare (pentru persoanele care solicitã acest tip de document de cãlãtorie în baza dispozitiilor ART.17+1 alin.(1) litera a) din legea nr: 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetãtenilor români în strãinãtate, cu modificãrile si completãrile ulterioare) se va realiza numai pentru persoanele care prezintã documentele din care rezultã necesitatea unor cãlãtorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrãrii cererii, exclusiv în baza programãrilor online”, anuntã Prefectura Vaslui. Toti cei care au probleme în aceastã perioadã, vor trebui sã se conformeze noilor reguli.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.