spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Turismul vasluian, în zodia coronavirusului: mii de turisti renuntã la vacante!

- Advertisement -

ISTERIE…Vasluienii sunt speriati de amploarea pe care maladia coronavirus o ia în lume, asa cã multi au decis sã anuleze excursiile programate în tãri exotice sau în locatii cu cod rosu de carantinã din Europa. Managerul agentiei de turism OTT Vaslui, Mihai Bumbu, sustine cã foarte multi dintre turistii care îsi programaserã vacante pe perioada Pastelui, în statiuni din România, folosind voucherele de vacantã primite de la institutii, au anuntat cã renuntã la aceste iesiri. Lor li se alãturã alte grupuri de turisti din tot judetul Vaslui, care programaserã vacante în perioada de varã, pe Litoral sau în alte locatii si care acum doresc sã reprogrameze concediile în toamnã, cu gândul cã atunci se vor linisti apele, în criza coronavirusului.

„Vrem sã anuntãm turistii care aveau programate vacante sau concedii în perioada aceasta si care se întreabã ce au de fãcut, în contextul crizei coronavirus, cã le putem reprograma concediile, pentru o datã ulterioarã, pe care o vor stabili dânsii. Oamenii sunt destul de speriati de perioada aceasta de crizã, nu stiu ce se poate întâmpla în sãptãmânile si lunile urmãtoare, asa cã unii au anuntat cã nu vor pleca de Paste sau în varã si cã ar dori sã reprogrameze concediile si vacantele. Mai avem si alte întrebãri, din partea celor care ar dori sã-si foloseascã voucherele în aceastã perioadã, dar se tem sã plece, mai ales cã le expirã termenul de valabilitate la vouchere. Pot veni la noi, la agentie, noi le înregistrãm tichetul si le vom programa concediul la data pe care o doresc, pentru a nu pierde aceste documente de vacantã. Pentru cei care au fãcut rezervãri si nu doresc reprogramarea la date ulterioare, pentru cazurile de fortã majorã care pot fi decise de autoritãti, îi anuntãm cã îsi vor primi banii, însã trebuie sã fie constienti de un lucru. Banii nu sunt la agentiile de turism. Turistii au venit la agentie, au ales o perioadã de platã si o modalitate, au predat tichetele de vacantã, iar acestea au fost trimise la pensiuni, hoteluri, statiuni, pentru plata cazãrii, mesei, personalului sau comisionul agentiei. În cazul în care turistii nostri vor cere banii înapoi, vor trebui sã astepte o perioadã de timp, pentru cã banii se vor întoarce la Vaslui din locatiile în care au fost trimise, la solicitarea clientului”, explicã Mihai Bumbu.

S-au anulat deplasãri în Egipt, Tunisia sau Spania

„Sunt si unele situatii, în care turistii au venit si au fãcut rezervãri prin noi la statiuni sau hoteluri din Tenerife, Egipt sau Tunisia. Speriati de situatia internationalã, turistii ne-au sunat si au spus cã vor sã reprogrameze pentru altã datã aceste excursii, în timp ce unii încã mai asteaptã sã vadã cum vor evolua lucrurile. Nu stiu, încã, încotro vor evolua lucrurile, însã pentru noi, operatorii din turism, se anuntã vremuri dificile. Turismul va fi afectat foarte tare. OTT sperã sã iasã din criza existentã, prin rezervele de care dispune, iar clientii sã fie multumiti de servicii, desi va fi o perioadã grea”, a explicat Mihai Bumbu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.