spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Proces cu scandal: sofer agãtat „la japcã” de Politia Rutierã!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Un caz scandalos a iritat foarte multi soferi din Vaslui, care cer conducerii IPJ sã ia mãsuri pentru ca echipajele de la Rutierã, cu masini neiscriptionate, care actioneazã „la japcã”, sã înceteze cu vânãtoarea de conducãtori auto prin oras. Pe 3 martie, în jurul orei 11.40, o masinã cu numãr de Bucuresti, apartinând unei firme care are activitate în Vaslui, a fost surprinsã de un echipaj radar, pe o masinã neinscriptionatã, în zona trecerii de pietoni din fata Tribunalului. Soferul masinii, care doreste sã rãmânã anonim, sustine cã, în clipa în care a atins cu rotile trecerea de pietoni, din dreapta sa a apãrut o femeie, care a pus piciorul pe trecere. „Vãzusem echipajul radar de pe Loganul alb, neinscriptionat, încã de cum am fãcut sensul giratoriu. Nu era nimeni pe trecere, asa cã am circulat cu 40 km/orã, prudent. Când ajung cu rotile pe trecere, o doamnã în vârstã calcã trecerea. Am mai mers cam 100 de metri, dupã care un agent m-a tras pe dreapta, spunând cã nu am acordat prioritate la pieton. Eram nebun, oare, sã nu acord trecere pentru pietoni, cât timp eu vãzusem cã este echipajul în fata Tribunalului si cã filma toate masinile? Este o mizerie care li se face soferilor care trec prin Vaslui, în acea zonã, dar si la alte treceri”, spune soferul, care a fost lãsat pieton pentru 30 de zile. Acesta vrea sã dea în judecatã IPJ pentru modul scandalos în care soferii sunt lãsati fãrã permise de conducere prin Vaslui, mai ales cã limbajul agentilor de pe masinile radar – spune soferul – este sub orice limitã.

Ziua de 3 martie, ora 11.40, parcarea din fata Tribunalului Vaslui. Un echipaj radar, într-un Logan alb neinscriptionat, stã la agãtat soferi care nu acordã prioritate la trecere pietonilor (neoficial, prin oras se aude cã o femeie la 50 si ceva de ani trece în mod intentionat pe trecere, când radarul neinscriptionat este în activitate, fiind mama unuia din agentii de politie care opereazã radarul, n.r.). Iatã ce spune un sofer de pe o masinã cu numere de Bucuresti, lãsat fãrã permis în urma unei situatii controversate. „Veneam de pe Traian, fãrã vitezã, atent la maxim la pietoni. Atunci când fac sensul giratoriu si merg spre ICIL, zãresc Loganul neinscriptionat, care era cu fata spre sensul giratoriu, asteptând „clientii” care veneau din sens. Eram cu un coleg – am si înregistrare! – când spun: „Uite, dom’le, radarul ãsta stã la agãtat pe trecere”. Încetinesc, cam la 40 km/orã, si trec usor. Când ajung cu rotile masinii pe trecere, o doamnã în vârstã pune piciorul pe trecerea de pietoni. Chiar am exclamat: „Uite-o, dom’le, pe bãtrâna asta, tocmai când sã trec pune piciorul pe trecere. Vrea sã mã lase fãrã permis? Ce, Dumnezeu se întâmplã?”. Mai merg încã 100 de metri, spre ICIL, când mã opreste un agent de la Rutierã, care îmi spune cã nu am acordat prioritate unei doamne, care a cãlcat pe trecere. Uluitor! Aveam 40 km la orã, am ajuns cu rotile pe trecere si ce era sã fac? Sã frânez, sã mã duc cu capul în geam? Am încercat sã-i spun cã, la 40 la orã, în fiecare secundã masina parcurge cam 2,7 metri. Dacã as fi frânat atunci când doamna respectivã a pus piciorul pe trecerea de pietoni, nu as fi oprit, oare, dincolo de trecere? Ba da! Dar, domnii politisti de la Rutierã au cãutat doar sã agate soferi, pentru a-i lãsa fãrã permise, ca sã-si facã ei planul, nicidecum sã aplice legea în mod corect”, spune soferul, nemultumit

Reactia halucinantã a unui agent de pe radarul neinscriptionat: „Ce ai, uãi, ce nu-ti convine?”

Soferul sustine cã a încercat, minute în sir, sã-i explice agentului care l-a oprit cã nu avea nicio sansã sã opreascã, mai ales cã femeia pusese piciorul pe trecere exact când el ajunsese cu masina la trecerea de pietoni. „Am spus cã, dacã îmi vor lua permisul în mod abuziv, asa cum de fapt au stat lucrurile, voi cere la proces filmarea integralã de pe masina radar si voi demonstra cã nu sunt vinovat. A venit o colegã de-a dumnealui, agentã de politie, care a semnat în dreptul agentului constatator. Am rãmas uimit. Am întrebat: „Doamna agent, cum ati constatat dvs. cã am încãlcat eu legea, câtã vreme eu nu am gresit cu nimic?”. Tãcere. Vine, cât timp vorbeam cu domnii politisti, un alt politist, care am înteles cã era operatorul echipamentului radar. Îmi strigã, si pot sã probez asta cu înregistrarea de pe masina mea: „Ce ai, uãi, ce nu-ti convine?”. Am rãmas mascã! Cum sã mi se adreseze astfel un agent de politie de pânã în 30 de ani (soferul lãsat fãrã permis are în jur de 55 de ani, n.r.). Am cerut sã repete, mi-a adresat aceeasi întrebare pe un ton obraznic. Cu mult tupeu, au oprit si un taximetrist sã le semneze procesul verbal prin care mi-au luat permisul, desi omul nu stia dacã eram sau nu vinovat. Iatã, din pãcate, asa se actioneazã la trecerile de pietoni din municipiul Vaslui. Le transmit, încã de pe acum, domnilor politisti cã mã voi judeca cu ei si le voi demonstra în instantã faptul cã au actionat abuziv”, anuntã soferul care a rãmas pieton pentru 30 de zile.

Soferii din Vaslui cer ca practicile abuzive ale Politiei Rutiere sã înceteze

„Stiti ce fac acesti domni politisti de pe radarul neinscriptionat? Stau la agãtat pe la trecerile de pietoni din oras si îsi fac planul la amenzi si permise, pentru cã îsi bat joc de noi si de uniforma de politist. Stau masinile în Vaslui parcate cu botul pânã la trecerea de pietoni, iar când sã treci te pomenesti cu pietonul în fata masinii, nici nu-l vezi când a pus piciorul pe trecere. Te lasã fãrã permis, în astfel de situatii? Te lasã! Dar, în loc sã stea la agãtat soferi prin Vaslui, mai degrabã ar merge sã vadã cum zboarã masinile cu 150 la orã pe drumurile nationale”, spune un sofer, extrem de nemultumit. Conform informatiilor noastre, cazul soferului lãsat fãrã permis la trecerea de pietoni de la Tribunal a ajuns si la seful IPJ, însã acesta a ridicat din umeri si a spus cã are încredere în ceea ce au decis colegii sãi. Asteptãm cu interes decizia judecãtorilor vasluieni, care vor trebui sã analizeze cu atentie toate detaliile acestui caz revoltãtor, caz cu care, suntem siguri, s-au confruntat mai multi soferi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.