spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Dan Bordeianu, presedinte PRO România, filiala Vaslui: „Propunem partidelor politice, Guvernului si Presedintelui 10 mãsuri de crizã”

- Advertisement -

PROPUNERI… Biroul Executiv (BEx) al PRO România, din care face parte si presedintele organizatiei judetene, Dan Bordeianu, a decis luni, 9 martie a.c., sã solicite partidelor politice, prim-ministrului si presedintelui, adoptarea unui set de mãsuri pentru combaterea efectelor epidemiei de coronavirus. „Suntem în mijlocul unei crize, poate cea mai gravã din 1989 pânã acum. Este vorba despre români, despre România, despre ceea ce trebuie sã facem acum, nu mai târziu. PRO România propune tuturor partidelor politice un set de 10 mãsuri care trebuie implementate imediat”, spune liderul judetean al PRO România. O primã mãsurã ar fi legatã de guvernarea tãrii. „Este absolut necesar sã avem un guvern cu drepturi depline – care sã aibã ca mandat combaterea si limitarea efectelor acestei crize. România are nevoie de un guvern întreg la muncã”, spune Dan Bordeianu.

Fostul deputat, acum lider al organizatiei judetene PRO România, crede cã „toate mãsurile de limitare a drepturilor fundamentale sunt necesare, dar potrivit art. 53 din Constitutie se realizeazã DOAR prin lege”. „Propunem ca scolile sã-si suspende cursurile pânã la finalul lunii martie. Nu este normal sã-i trimitem la scoalã cu gândul cã se întorc bolnavi si stãm cu fricã. Va trebui, totodatã, sã stabilim regimul legal prin care unul dintre pãrinti are dreptul sã stea acasã – prin OUG sau prin proiect de lege. Vrem si o strategie pentru transportul în comun – va fi imposibil sã combatem epidemia când avem atât de multi oameni înghesuiti în mijloacele de transport în comun. Cerem Guvernului si autoritãtilor locale sã vinã cu propuneri de limitare drasticã a transportului comun pentru aceastã perioadã”, spune Bordeianu. Liderul PRO România, filiala Vaslui, mai spune cã partidul sãu ar dori „adoptarea rapidã a unei legi cu facilitãti fiscale pentru domeniile afectate (turism, export import, transporturi internationale), iar Guvernul trebuie sã sprijine companiile din aceste domenii”.

PRO România îsi doreste amânarea alegerilor locale

Liderul judetean PRO România crede cã ar trebui dezvoltatã „telemunca – pentru domeniile în care se poate aplica, în sensul limitãrii deplasãrilor angajatilor”. „Cerem Guvernului sã aloce buget suplimentar pentru ministerul sãnãtãtii – aplicând astfel recomandarea CE – toate cheltuielile pe sãnãtate vor fi deduse din calculele pentru deficit”, mai spune Dan Bordeianu. Cei de la PRO România ar mai dori un proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale si organizarea acestora odatã cu parlamentarele în luna septembrie. „Sãnãtatea si economia sunt mai importante”, explicã Bordeianu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.