spot_img
18.6 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

Iovitã a rãmas cu aceleasi apucãturi penale si-si instigã slugile sã mintã în instantã

- Advertisement -
FOTO DOCUMENT... Maricica Iovitã pe vremea cand se juca de-a procurorul. In aceasta imagine (realizata in anul 2004) incerca sa se bage pe sub pielea presedintelui Ion Iliescu.

FRUSTRARE… Reprezentantii Mopan Suceava, compania care a preluat activele fostelor fabrici Iris si Muntenita de la Bârlad si Vaslui, s-au sãturat de mofturile patroanei penale, Maricica Iovitã. Aceasta sicaneazã cumpãrãtorul activelor, care vrea sã redeschidã fabricile, folosind tot felul de tertipuri avocãtesti, cu iz penal. Se foloseste de trei acoliti, pe care-i pune sã mintã cã sunt reprezentantii fostilor salariati si, în numele lor, depune tot felul de contestatii. Numai cã o parte din fostii salariati, sãtui de mizeriile lui Iovitã, au fãcut un document semnat si l-au depus în instantã, arãtând cã Ilie Coconel si Dan Gafton nu sunt reprezentantii lor. Termenul de judecatã al tuturor contestatiilor este 20 martie si a durat atât fiindcã procesul s-a tot amânat din cauza grevelor judecãtoresti. Cei care pierd, în cele din urmã, sunt fostii salariati, care asteaptã de ani de zile salariile restante. Banii sunt, dar stau blocati din 9 ianuarie, în contul lichidatorilor, tocmai din cauza acestor contestatii depuse de cei doi si de omul lui Iovitã, fostul administrator, Ana Bujor. „Dacã nu ar fi fost aceste contestatii, noi astãzi am fi dat drumul la fabricã, iar cei peste 200 de angajati ar fi lucrat. Avem pregãtite 1,5 milioane de euro pentru investitii, dar nu putem pânã nu se terminã procesul în instantã. Noi am plãtit pretul activelor la lichidator, dar banii nu pot pleca la creditori din acelasi motiv. Deci, nici fostii angajati nu-si pot primi salariile restante. Pânã acum am fost pasnici, dar nu mai merge. Le vom face plângeri penale celor doi falsi reprezentanti ai salariatilor, care de fapt sunt slugile lui Iovitã. Unul din ei, Coconel, am înteles cã este soferul lui Iovitã. Din cauza lor stau 200 de oameni acasã, fãrã bani si fãrã un loc de muncã. Le vom cere si daune pentru întârziere”, a spus Dan Constantin Radu, directorul general de la Mopan Suceava.

Maricica Iovitã nu a învãtat nimic din lectia de acum câtiva ani când a fãcut puscãrie pentru cã s-a jucat de-a procurorul, la cel mai înalt nivel. Acum, împreunã cu doi acoliti, care se dau drept reprezentantii salariatilor de la fabricile de pâine Iris si cu fostul administrator, încearcã sã blocheze o tranzactie prin care Mopan Suceava a cumpãrat activele de la lichidator, ca urmare a falimentului. Este vorba de vânzarea fostelor active ale fabricilor lui Iovitã, Muntenita Vaslui si Iris Bârlad, pe care le-a falimentat si care au fost achizitionate de Mopan Suceava. Ca sã nu intre de drept în posesia acestora, Iovitã a contestat în instantã tranzactia, folosindu-se de doi fosti angajati, care se erijeazã ilegal în reprezentantii tuturor salariatilor care au lucrat în aceste fabrici. Numai cã acest joc stupid s-a terminat, fiindcã marea majoritate din totalul de 200 de fosti angajati a fãcut o hârtie judecãtorilor si auarãtat cã nu este reprezentatã de Coconel Ilie si Damian. Lucrurile se complicã rãu pentru cei doi, fiindcã se vor alege si cu o plângere penalã pentru fals si declaratii mincinoase. „Salariatii nu sunt reprezentati de Coconel sau de Gafton, care în mod fraudulos blocheazã aceastã tranzactie. De fapt, prin contestatiile lor le fac rãu adevãratilor salariati ai fabricii. Noi am plãtit pretul activelor încã din ianuarie, dar banii stau blocati la lichidator în cont si nu pot ajunge la creditori, în cazul nostru la cei peste 200 de salariati. În total sunt 10 contestatii depuse de slugile lui Iovitã, care-si spun reprezentantii salariatilor si vor fi judecate pe 20 martie. Termenul de judecatã s-a tot lungit din cauza grevelor judecãtoresti, nu cã ei ar avea dreptate. De fapt ei nici nu reprezintã fostii angajati. O mare parte dintre ei au depus la Tribunal o cerere semnatã prin care spun cã cei doi nu-i reprezintã. E o tergiversare inutilã, o rãzbunare. Firma ale cãrei active le-am cumpãrat noi este în insolventã de 8 ani si de doi ani în faliment. S-au respectat toate procedurile legale, când s-au scos la vânzare activele si când s-au vândut efectiv prin licitatie publicã, asa cã nu vãd rostul acestor contestatii. De fapt, se judecã mofturile lui Iovitã, contra celor 200 de salariati si alti creditori care îsi asteaptã banii de ani de zile”, a spus Dan Constantin Radu, directorul general Mopan Suceava.

Investitii de 1,5 milioane de euro. Fostii salariati vor fi reangajati

Directorul general de la Mopan Suceava este ferm. Nu se lasã intimidat de mofturile unei patroane cu antecedente penale. „Noi vrem sã dãm drumul la fabrici imediat. Vrem sã facem angajãri, iar prioritate au fostii salariati. Ei de fapt sunt averea acestei fabrici, care iatã, pe ultima sutã de metri sunt din nou umiliti de niste slugi ale lui Iovitã, care stau bine mersi în birou pe bani buni si râd de acesti oameni. Nici noi nu vom sta cu mâinile în sân. Cum avem probe cã ei de fapt nu sunt reprezentantii salariatilor, asa cum rezultã din lista depusã în instantã, îi vom actiona în judecatã si o sã le cerem daune pentru fiecare zi de întârziere. De asemenea, le vom face si plângere penalã, pentru cã noi suntem cumpãrãtori de bunã credintã, care am achitat pretul, iar ei sunt falsi reprezentanti ai salariatilor. Din momentul în care vom intra în posesia activelor vom investi peste 1,5 milioane de euro si vom începe lucrul în maxim trei luni. Vã dati seamã cã am cumpãrat aceste active acum trei luni si în loc sã ne fi apucat de treabã, stãm si asteptãm ce mofturi mai face doamna Iovitã si ce motive hilare de contestatie mai gãseste”, a mai spus Dan Constantin Radu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.