spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Buzatu si delegatia PSD de la Vaslui merg la Bucuresti sã-si aleagã noul presedinte

- Advertisement -

ASTEPTÃRI… Congresul PSD va avea loc pe data de 21 martie, a anuntat marti presedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, el precizând cã din echipa cu care va candida nu vor mai face parte presedintii de organizatii judetene. „Tinem Congresul pe data de 21 martie. Vom avea un congres în aceeasi procedurã – cu un proiect politic si cu o echipã. Mai mult, am anuntat colegii cã în echipa mea nu voi merge cu presedinti de organizatii. Mai multi colegi de organizatii au spus cã în acest moment este oportun sã facem o astfel de echipã”, a precizat Ciolacu, la finalul unei sedinte informale cu presedintii de organizatii judetene PSD. Este pentru prima datã când Dumitru Buzatu, unul dintre greii PSD la nivel national, este exclus cu totul din jocurile politice din partid.

Marcel Ciolacu a anuntat cã europarlamentarul Claudiu Manda rãmâne seful de campanie al Partidului Social Democrat, dar cã Lia Olguta Vasilescu va face parte din echipa cu care va candida la viitorul congres. „Am vãzut la televiziune „aceastã luptã în interiorul PSD pentru functii”. Fals!”, a subliniat Marcel Ciolacu. La rândul sãu, Claudiu Manda a spus cã nu va depune motiune la Congresul PSD si nici nu va candida la vreo functie de conducere. „Cred cã este o idee bunã sã fie oameni care nu au mai fost în CEx sau în conducerea nationalã. Nu am murit dupã functii, nu mor dupã functii. Sigur nu o sã depun motiune, sigur nu o sã candidez la Congres”, a precizat Claudiu Manda, la sfârsitul aceleiasi întâlniri. Sãptãmâna viitoare, Comitetul Executiv National al PSD se va reuni pentru a valida aceste decizii.

Zeci de pesedisti din Vaslui vor vota noul presedinte

La Congresul extraordinar al PSD, de pe 21 martie, va participa o delegatie de 40 de persoane, cu Buzatu în frunte. Desi numãrul de participanti este limitat, liderul PSD Vaslui le-a cerut tuturor primarilor si liderilor de organizatii locale sã trimitã câte un invitat la Bucuresti, pentru a vedea cum se pun problemele în partid. „Suntem într-o situatie total diferitã de alegerile de pânã acum. Sã nu credeti cã situatia din 2016, în care în multe primãrii sau la Consiliul Judetean am avut majoritate, se va repeta. Sunt generatii diferite, sunt cei care nu erau nãscuti la Revolutie, iar acum au 30 de ani, sunt cei care aveau 10 ani la Revolutie, iar acum au 40 de ani, sau sunt cei care aveau 30 de ani la Revolutie si acum sunt aproape de vârsta pensionãrii. Toti acesti oameni, aceste generatii, au trãit pãcãleli electorale nemaîntâlnite. A pãtruns, din pãcate, o ideologie care spune cã putem prinde totul fãrã a avea nimic”, a spus Buzatu. Congresul PSD fusese stabilit initial pentru data de 29 februarie, însã a fost amânat din cauza noului coronavirus.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.