spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Gălăţenii surprinşi în flagrant după un furt în Bacău au fost arestaţi

- Advertisement -

Cei trei bărbaţi, surprinşi în flagrant după ce ar fi sustras bijuterii din aur şi bani, dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Bacău, au primit mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările în această cauză pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei.

Reamintim că, la data de 29 februarie a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Galaţi şi cei ai Secţiilor de Poliţie 1 şi 3 Galaţi au identificat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 47 de ani, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din locuinţă, având ca mod de operare „forţarea şi escaladarea geamului de la parterul imobilului“. Din cercetări au reieşit indicii că, în perioada ianuarie-februarie 2020, aceştia ar fi comis un număr de 6 furturi şi tentative de furt din locuinţe, sustrăgând bani şi bijuterii din aur şi creând un prejudiciu de aproximativ 13.000 lei. Cotidianul nostru a relatat despre acest subiect în articolul „Spărgători gălăţeni prinşi la întoarcerea de la «muncă» din Bacău“.

Cu sprijinul BOS Galaţi şi BOS Bacău şi al poliţiştilor din cadrul IPJ Bacău, poliţiştii gălăţeni au organizat, în data de 29 februarie a.c., un flagrant, urmărindu-i pe cei trei după ce ar fi comis un furt, cu acelaşi mod de operare, pe raza municipiului Bacău, iar pe drumul de întoarcere spre Galaţi, autoturismul cu care circulau a fost oprit în trafic, aceştia fiind reţinuţi. Asupra lor şi în interiorul autoturismului, poliţiştii au găsit mai multe bijuterii din aur, posibil sustrase din locuinţa în cauză (vezi video mai jos ↓). La data de 01 martie a.c., poliţiştii gălăţeni au pus în executare 13 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele celor 3 bărbaţi şi ale altor persoane din anturajul lor, precum şi la sediile a 3 societăţi comerciale, având ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii din aur şi amanet.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciuni că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni sau ar fi fost folosite la comiterea acestora (bijuterii din aur, leviere, şurubelniţe, cagule, mănuşi şi un aparat de bruiaj alarme auto). De asemenea, la punctele de lucru ale societăţilor comerciale percheziţionate au fost găsite bijuterii din aur care nu erau înregistrate în evidenţele contabile, existând suspiciunea comiterii unor fapte de evaziune fiscală. După audierea persoanelor bănuite, la sediul poliţiei, aceştia au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunere de arestare preventivă…..https://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/galatenii-surprinsi-in-flagrant-dupa-un-furt-in-bacau-au-fost-arestati-video.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.